Gazete Vatan Logo

Gizemli roman için zorunlu hapis!

Dan Brown’ın tüm dünyada merakla beklenen yeni romanı için 11 çevirmen kampa alındı. Aralarında Petek Demir’in de bulunduğu 11 çevirmen, hiçbir şekilde dışarıyla iletişim kuramayacak.

Gizemli roman  için zorunlu  hapis!

Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar, Dijital Kale, İhanet Noktası, Kayıp Sembol ve Cehennem gibi tüm dünyada fırtınalar koparan, eserleri 56 dilde yayınlanıp dünya çapında 200 milyondan fazla satan Dan Brown’ın yani kitabı ‘Başlangıç’ (Origin) için sis perdesi aralanıyor. 3 Ekim’de tüm dünyada ilk kez saat farkıyla Türkiye’nin okuyacağı romanın kahramanı Harvard Simgebilim Profesörü Robert Langdon’ın yolu bu kez Bilbao, Madrid, Sevilla ve Barselona’ya düşecek. İsminden de anlaşılacağı gibi kitabın konusu insanlığı yüzyıllardır meşgul eden ‘büyük bilinmez’ olacak.
Tercümanlar kampta
Romanın çevirisi için aynı Cehennem kitabında olduğu gibi Türkiye’den Petek Demir’in de dahil olduğu dünyanın dört bir yanından gelen 11 çevirmen açıklanmayan bir şehirde gizli bir merkezde toplandı. Cep telefonları dahil her tür iletişim olanaklarını teslim eden çevirmenler dış dünya ile tüm temasını kesti. Kitap çevirisi tamamlanana kadar da hiçbir şekilde bu merkezden dışarı çıkmayacaklar. Cehennem kitabı için çevirmenler Şubat-Nisan 2012 tarihleri arasında Milano’da Mondadori Yayınevi’nin yüksek güvenlikli bodrum katında haftada 7 gün akşam 20:00’ye kadar çalışmıştı.

Haberin Devamı