Gazete Vatan Logo

Geleceğe dijital yol arkadaşı olacak

Vodafone, hem logosunu hem de sloganını yeniledi. Şirket, ‘Gelecek heyecan verici. Hazır mısın?’ sloganıyla yeni yatırımlarında dijitalleşmeye daha fazla önem verecek.

Geleceğe dijital yol arkadaşı olacak

Faaliyet gösterdiği 36 pazarda birden marka stratejisini, sloganını ve görsel kimliğini yenileyen Vodafone, 2009 yılındaki “Power to you” sloganından bu yana ilk kez marka kimliğinde büyük bir değişime gitti. Şirketin “The future is exciting. Ready?” olarak belirlenen yeni sloganı, Türkiye’de “Gelecek heyecan verici. Hazır mısın?” şeklinde kullanılacak. Vodafone’un ikonik “logosu” yepyeni bir 2D tasarımla daha vurgulu bir biçimde kullanılacak.

Marka olarak yeni bir dijital dönüşüm süreci içine girdiklerini belirten Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, bilim ve teknoloji alanında yaşanan inovasyonların toplumsal gelişmeye önemli bir katkı sağladığını ifade etti.

Liderlik etme vizyonu

Dünyanın her noktasında milyonların yaşam kalitesini yükselten işler yaptıklarını söyleyen Deegan, gelecek hakkında çok iyimser olduklarını ve yeni marka konumlandırması ile yeni trendlere daha uyumlu olacaklarını söyledi. Hem Vodafone’un 33 yıllık tarihinde, hem de sektörde yeni bir sayfa açmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy da son 10 yıldır Türkiye’nin dijital geleceğine liderlik etme vizyonu ile çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’de tarımdan eğitime pek çok alanda birey ve kurumları dijital teknolojilerle tanıştırarak geleceğe birlikte hazırlandıklarının altını çizen Aksoy, şöyle devam etti:

Birlikte hazırlanıyoruz

“Dijitalleşmeyi mümkün olduğu kadar çok insanın hayatına entegre edecek, dijital bağlantılı yaşamı bireyler ve kurumlar için kolay ve erişilebilir servisler sağlayacağız. Yeni marka kimliğimizle birlikte dijitalleşme vizyonumuzda yeni bir açılıma giderek müşterilerimize geleceğin teknolojileri konusunda ‘dijital yol arkadaşlığı’ yapmayı hedefliyoruz. Dijital teknolojileri kullanımı artıyor. Biz de bu alanda daha fazla yatırım yapacağız.”

En büyük kampanya
Şirketin yeni sloganı, Türkiye’de “Gelecek heyecan verici. Hazır mısın?” şeklinde kullanılacak. Yeni dönemde tüm pazarlama ve pazarlama iletişimi çalışmalarının merkezi tasarım ögesini oluşturacak. Logo, 3D tasarım yerine yepyeni bir 2D tasarımla hazırlandı. Şirketin yeni reklam kampanyası bugüne kadar yapılanların en büyüğü olacak.
Geleceğin trendleri belirlendi
Vodafone, ev ve iş yaşamını dönüştürebilecek ilk 10 yükselen trendi belirlemek için Futerra Danışmanlık ile birlikte çalıştı. Gelecek bilimcilerinin belirlediği bazı teknolojik gelişmeler şöyle sıralandı: Ev inşaatı için 3D yazıcılar yerine 4D yazıcılar kullanılacak. Temiz enerji ile üretim kapasitesi 5 kat artacak. Büyük ölçekli su projeleri ile su sorunu çözülecek. Tarımda bağlantılı sensör kullanımının üç katına çıkmasıyla verimlilik artacak.

Haberin Devamı