Gazete Vatan Logo

Gayrimenkulde ara buluculuk dönemi başladı

Herhangi bir paylaşımda uzlaşamayan taraflar için çözüm süreci başladı.

Gayrimenkulde ara buluculuk dönemi başladı

Gayrimenkul sektöründe miras, boşanma, ticari ortaklığın sonlanması, kentsel dönüşüm, ipotek ve icra, kiralamadan doğan ihtilaflar gibi farklı sebeplerle paylaşılamayan gayrimenkuller konusunda uzlaşma sağlanması yolunda önemli bir adım atıldı.

TURYAP, gayrimenkulden doğan uyuşmazlıkları çözmek için T.C. Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın resmi arabulucularının katılımı ve katkısı ile ‘‘Gayrimenkul Çözüm Merkezi’’ni hayata geçirecek.

TURYAP Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, gayrimenkul sektöründeki otuz yılı aşkın tecrübesi ile uzmanları bir araya getirerek mahkemeye gitmeden en geç 90 gün içinde gayrimenkulleri hakkaniyetle paylaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Turyap'ın hayata geçireceği Gayrimenkul Çözüm Merkezi sistemine göre, arabulucu avukatlar, uzlaşamayan taraflar arasında 9 ile 90 gün arasında uzlaşma sağlayacak ve miras, boşanma gibi durumlarda gayrimenkul paylaşımının adli yollara girmesinin önü kesilmeye çalışılacak.

9 ile 90 gün arasında uzlaşmaya varılamayan durumlarda ise olay mahkeme yoluna taşınacak.

Haberin Devamı

Banka kredisi bitmeyen gayrimenkullerin, icra kanalıyla satışında değer kaybı yaşandığı için, Turyap değer kaybını önleyerek, borcun kapatılıp alacaklı olan tarafın da kazançlı çıkması sağlayacak.

Turyap'ta yeni İcra Kurulu Üyesi

Turyap'ın basın ilişkilerini başarılı şekilde yürüten Kurumsal İletişim Koordinatörü Çağla Gürsoy, geçtiğimiz hafta itibariyle Turyap İcra Kurulu üyesi olarak atandı.

Çağla Gürsoy, lisans derecesini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden almış, yan dal olarak Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği alanında ihtisas yapmıştır. Çalışma hayatına üniversite eğitimi sırasında başlayan Gürsoy, Best Fm ve Habertürk gazetesinden sonra 2011-2015 yılları arasında Bloomberg HT'de ekonomi prodüktörü olarak görev almış, aynı dönemde aktüel ve haber programlarında seslendirme yapmıştır.

Eylül 2015 yılı itibariyle TURYAP Kurumsal İletişim Koordinatörü olarak göreve başlayan Gürsoy, Kurumsal İletişim'den Sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak atanmıştır.

Haberin Devamı