Açık büfe alarmı

“Açık büfe’’ tuzağına düşmeden formda kalınabilir mi? akşam açık büfeli bir organizasyona katılacaksanız, o gün ve ertesi gün nasıl beslenmelisiniz? doktor Gönül Ateşsaçan’a sorduk.

Açık büfe alarmı

Karbonhidrat tüketmek yeme isteğini artırıyor.

Yazın gelmesi ile birlikte düğünler, davetler başladı, dahası önümüz bayram… Şimdi diyette olanların, fit görüntüsünü korumak isteyenlerin kabusu; açık büfeler… Peki ‘’açık büfe’’ tuzağına düşmeden formda kalmak mümkün mü? akşam açık büfeli bir organizasyona katılacaksanız, o gün ve ertesi gün nasıl beslenmelisiniz? doktor Gönül Ateşsaçan anlattı...

Açık büfe alarmı

Açık büfelerdebir öğünde 5 bin kalori alınabilir.

‘’AÇIK BÜFEDE 2 KİLO ALMAK MÜMKÜN’’

Açık büfede üç günde iki kilo alınabilir. Peki tabağımıza neler doldurursak sonuç hüsran olur? Diyelim ki; Tabağımıza 100 gram ceviz 651 kalori, 100 gram fındık 634 kalori aldık. Daha yemeğin başında 1285 kaloriye ulaşıldı. Ardından açık büfeye yönelip, bir dilim talaş böreğini mideye indirdik. Bu da 635 kalori. Ana yemek bölümünde de tabağımızı bir porsiyon makarna ile doldururuz. Bir porsiyon makarna yaklaşık 85 gram ve 307 kalori. Yanına da 100 gram kadar soslu sığır eti alınca bu da 320 kalori eder. Ana yemekte de toplam 627 kalori almış oluruz. Dayanamayıp tabağımıza 3 baklava alıp, afiyetle yersek; Bir baklava 600 kalori olduğundan 1800 kaloriyi de vücudumuza yerleştiririz.

Haberin Devamı

Gece 3 kadeh alkol tüketilirse 1200 kalori alınır. Böylece 5547 kalori toplarız. Bu, en az iki kilo demektir. İhtiyaçtan fazla aldığımız her 7 bin kalori, 1 kilo yağ depoladığımız anlamına geliyor.

Açık büfe alarmı

‘’KARBONHİDRATTAN MUTLAKA UZAK DURUN’’

Açık büfede öncelikle karbonhidratlara gözlerinizi kapatın. Eğer tabağınıza ilk olarak makarna, pilav, börek, tatlı dolduruyorsanız, bilin ki bu karbonhidrat tabağı geceyi açık büfenin önünde geçirmenize neden olacak.

Açık büfe alarmı

‘’SALATA VE PROTEİNLERE DOĞRU YÖNELİN’’

Karbonhidrat dolu reyonları ve tatlıları geçip, zeytinyağlı ve salataların olduğu reyona gidin. Tabağınıza bir zeytinyağlı, bolca salata alın. Son olarak ızgara ya da fırında pişmiş protein seçeneklerinden; et, tavuk, hindi, somonu ekleyin. Kolayca doyacaksınız.

Haberin Devamı

Açık büfe alarmı

‘’KÜÇÜK TABAKLA BEYNİNİZİ ŞAŞIRTIN’’

Açık büfelerde yenilen yemeklerin miktarlarına da dikkat etmek gerekir. Konuşurken miktarı kaçırmamak için küçük tabak, mümkünse küçük kaşık ve çatal kullanın. Tekrar bir tabak yeseniz bile, beyin bunu “2 tabak yedim, çok yedim” olarak algılar.

‘’ALKALİ SU TÜKETİN’’

1 saat sonra tatlı reyonuna giderek küçük boy bir sütlü tatlı yeme hakkına da sahipsiniz. Yanında bir bardak bitki çayı tüketebilirsiniz. Ardından eve gelince de 1 bardak zencefilli limonlu alkali su içerek, kilo almanın önüne geçin… Alkali Su: 1,5 litre oda ısısındaki suya; yarım çay kaşığı toz zencefil, 4-5 damla limon ve 4-5 damla elma sirkesi ekleyerek tüketin.

‘’BİR BAKLAVA 600 KALORİ’’

60-65 kilo bir kadın günlük olarak 1200 kaloriyi geçmemeli. Bir öğünde alacağınız kalori 300’ü geçmemeli. Bir dilim baklava ise 600 kalori civarında.

‘’ERTESİ GÜN SORUNU’’

Açık büfede işler istediğimiz gibi gitmedi, evdeki hesap açık büfeye uymadı. Gereğinden fazla yedik. Peki ertesi gün ne yapacağız? Yapmamız gereken hemen detoks programı uygulamak. Böylece açık büfenin rövanşını almış olacağız…

Haberin Devamı

1 günlük yeşil elma detoksu

Kısaca: Sabah, öğle ve akşam 1 adet haşlanmış yumurta yenilecek

Bütün gün yeşil elma ( veya şekersiz meyvelerden ) yenilecek, bol su ile beraber hazırlanan özel karışım içilecek.

Acıkırsanız 2 hurma ve 2 adet salatalık yiyebilirsiniz. Bunların dışında bir şey yenilmeyecek.

Detaylı Bilgi: Metabolizma hızlandırıcı ve yağ yakıcı karışım tüm gün içilecek ve yanında sadece 4-5 adet yeşil, 2 salatalık ve 2 adet hurma yenilecek. Aralarda acıkırsanız 1 çay bardağı beyaz leblebi yenilebilir.

Sabah: 1adet haşlanmış yumurta yanında ekmek olmadan

Öğle: 1 adet haşlanmış yumurta yanında ekmek olmadan

Akşam: 1 adet haşlanmış yumurta yanında ekmek olmadan hazırlanan özel Metabolizma hızlandırıcı ve yağ yakıcı karışımın Malzemeleri:

-1,5 litre su

-2 yeşil elmanın sadece kabukları

Haberin Devamı

-1 orta boy limon kabuklu olarak

-2 parça kabuk tarçın

-1 demet maydanoz

-3 küçük parça taze zencefil

-2 adet karanfil

-5-6 adet tane karabiber

-1 poşet veya 1 çay kaşığı kaşığı yaseminli yeşil çay

(Soğuyunca suni tatlandırıcı ile tatlandırılabilir. İçerken taze nane eklenebilir)

Malzemeler: 1 ,5litre suda 1 taşım kaynatılacak. Soğuyunca süzülerek bir şişeye konularak ve tüm gün ister soğuk isteğe bağlı olarak doğal tatlandırıcı eklenerek tüketilir.

Toplam 1 günde maksimum 5 porsiyon meyva yenilebilir Yeşil elma yerine yenilebilecekler: 1 yeşil elma-1 kase çilek-1 küçük armut-2 dilim ananas-2 kivi -Yarım küçük ayva , bunların yanında acıkırsanız 1 avuç leblebi…

DİĞER YENİ YAZILAR