Gazete Vatan Logo

Furkan için Boğaz gemi geçişine kapatıldı

Arnavutköy sahilinde 15 Temmuz’da denize giren ve akıntıya kapılarak gözden kaybolan 17 yaşındaki Furkan Yıldırım’ı arama çalışmaları için İstanbul Boğazı gemi geçişlerine kapatıldı.

Furkan için Boğaz gemi geçişine kapatıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğine katılmak için arkadaşları ile Beşiktaş’a gelen Furkan Yıldırım (17), Arnavutköy Akıntı Burnunda akıntıya kapılarak kayboldu. Furkan Yıldırım’ı arama çalışmaları 26 gündür aralıksız devam etti. Dün ise arama çalışmaları İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatılarak yapıldı. Çalışmalar iki ayrı noktada devam etti. Deniz Kuvvetlerine ait A-1580 borda numaralı arama kurtarma gemisi Arnavutköy Akıntı Burnunda arama yaparken, bir ekip de Arnavutköy Karaburun da çalıştı.

Denizaltı ile arama

Kuzey Deniz Saha Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan arama çalışmasına ROV cihazı destekli bir insansız denizaltı aracı ile dalgıçlar da katıldı. Arama ve kurtarma faaliyetlerinin gerçekleştirileceği bölgenin İstanbul Boğazı’nın trafik ayrım hattının içinde olması nedeniyle faaliyetler sırasında seyir emniyetinin tehlikeye düşürülmemesi için boğaz, 10.00 ila 18.00 saatleri arasında deniz trafiğine kapalı kaldı. Arama çalışmalarını sahilden takip eden amca Mehmet Yıldırım “Furkan 15 Temmuz’da mitinge gelmişti. Burada denize girerek kaybolmuştu. Ailesi olarak perişan durumdayız. Sahilde çadırlarda yatıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bir mucİze beklİyoruz

Arama çalışmalarını anne Kezban ve baba Memduh Yıldırım da izledi. Baba Memduh Yıldırım, “Komşumuzun çocuğu 4-5 gündür Furkan’ı rüyasında görmüş. Orada oturduklarını ve denize girdiklerini daha sonra Furkan’ın kayalıkların arasında sıkışıp kaldığını görmüş. Furkan ‘Babam ve annem beni buradan kurtarsın’ dediğini söyledi. Biz de o rüya nedeniyle Karaburun’a gittik. Kendi gözlerimizle oraları gördük. Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan o bölgenin aranmasını talep ettik. O bölgenin 18-20 metre derinlikte olduğunu söylediler. Onların arama çalışmalarını bekliyoruz” dedi. Konuşmakta güçlük çeken Anne Kezban Yıldırım, “Çok zor durumdayız. 27 gündür bekliyoruz. Bir mucize bekliyoruz. 27 gündür eve gitmedik. Burada bekliyoruz” şeklinde konuştu. Furkan Yıldırım’ı arama çalışmaları devam ediyor.