Gazete Vatan Logo

Fransa'da rehine krizi! 18 kişi tahliye edildi!

AFP, Fransa'nın başkenti Paris yakınlarında silahlı saldırganların bir giyim mağazasında 10 çalışanı rehin aldığını duyurdu. Polis mağazanın bulunduğu alışveriş merkezinden 18 kişiyi tahliye etti. Saldırganlar kayıplara karıştı.

Kimliğinin gizli kalması şartıyla konuşan bir polis yetkilisi, "Saat 06:30 sularında silahlı iki ya da üç kişi, soygun için Primark mağazasına girdi" dedi.

Güvenlik güçleri, Paris'in kuzey batısında bulunan Villeneuve-la-Garenne bölgesindeki mağazanın etrafını çevirdi. Primark mağazasının bulunduğu Qwartz Alışveriş Merkezi'ne çıkan tüm yollar kapatıldı. Alışveriş merkezinde saklanan 18 kişinin tahliye edildiği açıklandı.

AFP'nin haberine göre; polis, saldırganların silahlı olduğunu ve çalışanları rehin aldığını doğrulayamıyor. Soyguncuların nerede olduğu da bilinmiyor.

NBC televizyonuna konuşan polis sözcüsü Magalie Charbonneau, "Şimdilik rehin krizinden daha çok ters giden bir silahlı soygun gibi görünüyor" dedi.

Polisin olaydan mağaza çalışanlarından birinin arkadaşına attığı "İki silahlı adam tarafından rehin alındık" mesajıyla haberi oldu.

Haberin Devamı