Gazete Vatan Logo

Flaş açıklama! İstifa etmiyoruz

CHP İzmir İl Başkanlığı’na atanması partide kriz yaratan Bedri Serter, ismini veto eden yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yaparak, "Sıkıntı yok hep birlikte çalışacağız" mesajı verdi. Vetocu üyeler, istifa etmeyeceklerini bildirdi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in milletvekili adayı olmak için boşalttığı koltuğa atanan Bedri Sertel, yönetim kurulunun direnciyle karşılaşmış, ilk oylamada 10’a karşı 12 oyla veto edilmişti. Genel Merkez, geri adım atmadı atamayı resmi yazıyla bildirdi ve oylamanın yedek üyelerin de katılımıyla yapılmasını istedi. Yönetim kurulu bu kez oybirliği ile Serter’e onay verdi.

STRATEJİK HATA KAYBETTİRDİ

Partide kriz yaratan atama, kazanan ve kaybedenleri de tartışmaya açtı. Engin’in istifasının hemen ardından CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu’nun İşadamı Salih Özçiftçi’yi aday olarak çıkarmaları, onu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na götürmeleri, İzmir’de Yüksel ekibine karşı hareket eden CHP İzmir milletvekilleri Aytun Çıray ve Mehmet Ali Susam’ı harekete geçirdi. Vekillerden Musa Çam ve Erdal Aksünger’in de desteklediği bu yapı, çalışmalarını sessiz ve derinden götürdü. Susam ekibi, Serter’e desteğini gizli tutarak, adının yıpranmasını ve karşısında cephe açılması da önlenmiş oldu. Süreçte, Özçifçi’ye verdikleri açık destek ve stratejik hataları nedeniyle Yüksel ve ekibi kaybetti.

Haberin Devamı

KRİZİN KAYBEDENİ ENGİN OLDU

Sürecin en büyük kaybedeni Yüksel ekibinden son anda ayrılan CHP eski İzmir İl Başkanı Ali Engin oldu. Görevi sürecince atanmasında etkili olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Yüksel ekibine yakın siyaset yapan Engin’in 12 veto karşısında il yönetimini tek tek arayıp "Serter’i onaylayın" sözleri ’ekiple’ yollarını ayırdı. Engin’in bu manevrası ona Genel Merkez düzeyinde de artı puan yazmadı. CHP’nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün Engin’i arayıp, "Yönetimde senin adamların bizim gönderdiğimiz isme ’hayır’ diyor. Genel Başkan ve ben bu sonucu senden biliriz’ dediği önesürüldü. Yüksel’in de Engin’i arayıp, "Önseçimden nasıl çıkacaksın, şimdi onu düşün" dediği iddia edildi.

VETOCULAR İSTİFA ETMEYECEK

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’in yönetim kurulu toplantısında, "Aziz Kocaoğlu bizim ağabeyimizdir, Alaattin Yüksel beni meclis üyesi yaptı" sözleriyle vetocu üyelere sıcak mesaj verdi. 12 vetocu üye, görevlerinden istifa etmeme kararı aldı. Veto eden il başkan yardımcılarının siyasi etik gereği bu görevlerinden istifa edip üye olarak kalacakları öne sürüldü.

Haberin Devamı