Gazete Vatan Logo

FLAŞ! Karara ilk tepki!

Kılıçdaroğlu, grup toplantısı sonrası ifadeye çağrılması sorulunca 'gerekçesini bilmiyorum' dedi.

FLAŞ!  Karara ilk tepki!

Kemal Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında konuştu. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;

Önümüzdeki hafta fezlekeler geleceK. Şantaj, montaj diyorlardı. 5 aydır sürüyor. Şimdi fezlekeler görüşülecek ama günü pazartesi olarak seçmişler. Neden pazartesi Meclis televizyonu yayın yapmıyor. Hani korkmuyordunuz? Millette seyretsin. 4 bakan nasıl rüşvet aldırlar, kaç para aldırlar, bunlar nasıl belgelendi. Bunları öğreneceğiz. Erdoğan'la ilgili de fezleke bekliyoruz. O da para sıfırlamak için talimat veriyor. Bunları da bekliyoruz. Yürekli, namuslu savcı,ülkesine karşı sorumluluk hisseden savcı arıyoruz. Korkmayan savcı arıyoruz. Böyle savcının çıkmaması mümkün değil yoksa hukuk fakültelerini kapatmak durumundayız. Adana ve İzmir'in fezlekelerini de bekliyoruz. Cumhuriyeri seviyorsan gereğini yapacaksın. İstedikleri kadar Meclis tevizyonunu yasaklasınlar.



15 Nisan 2014 Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Öyle bir ortamda kimse kendini güvende hissetmiyor. Sayın Başbakanımızda kendisini güvende hissetmiyor'. Peki sokaktaki vatandaş o zaman nasıl kendsini güvende hissedecek? Bir ülkenn başbakanı kendisini güvende hissetmyor şikayetini millete yapıyor. Usta değil sen çırak bile olamazsın. CHP uyarı yapmadı mı diyeceksiniz. Defalarca uyarı yapıldı. En son telefon dinlemeleri ile ilgili bir milletvekili arkadaşımız telefonlar dinleniyor diye kaygılarını dile getiriyor.

"ŞEREFİN VARSA İSPAT EDERSİN"

Zaman zaman bizi de eleştirirler. Başbakanlık koltuğunda oturan zat bizi eleştiriyor. Ama eleştirinin samimi ve doğru olması lazım. Biz eleştiriye saygı gösteririz. Siz cemaatle işbirliği yapıyorsunuz diyor. Şerefin varsa çıkarsın belgeleri ile ortaya koyrsın bende evet biz bunu yapmışız deriz. Açık ve net söylüyorum şerefin varsa ispat edersin. Kendisi ne diyordu. 24 Kasım 2013 şimdiye kadar cemaateki kardeşlerimiz bizden ne istediler de yapmadık. Kardeşim diyorsa elinde hançer arkasında bekliyordur. Senin kardeşin 12 yıl beraber çalıştınız niye bizi suçluyorsun? Neler verdin sen.

"O GÖZLÜĞÜNÜ TAKIP NASIL İZLEDİĞİNİ BİLİYORUM"

Önce çık onu anlat sen. Bir açıklama daha yapıyor. 22 Nisan 2014 Bunların elinde şantaj kasetleri var diyor. Cumhurbaşkanının da benim de var diyor. Sen bunları nereden biliyorsun. Adım gibi biliyorum.O şantaj kasetlerini gözlüğün takarak izlediğini biliyorum. O kasetler senin önüne nasıl geldi, sen o şantaj kasetlerini kiminle izledin? Debelenmesine gerek yok. Senden adam gibi cevap bekliyorum. Ama cevap vermez.

Hem hukukun üstünlüğü diyeceksin hem korkacaksın olmaz. Ben hukuk adamıyım diyecek, gereğini yaparım diyecek. Bu ülkede herkesin hakkını ben korurum diyecek. Unvanında cumhuriyet sözcüğü var, cumhuriyeti seviyorsan gereğini yapacaksın. Biz bunu bekliyoruz, cesur yiğit insanlar bekliyoruz. Ne diyordu İnönü. Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmak zorundadır. İstedikleri kadar yasaklasınlar meclis televizyonunu. Biz bunu kamuoyuna taşıyacağız. Hukuk hepimizin üzerine titremesi gereken bir noktadır.

Tarihten örnek vereceğim. Bugün makamlarında oturan savcılara hakimlere örnek olması açısından. 1958’li yıllar, Şubat 1958. Büyük baskılar var. hukuk askıya alınmış, demokrasi askıya alınmış. CHP’nin mal varlığına el konuluyor. CHP Genel sekreteri cezaevine atılıyor. Bir yürekli kişi Hüseyin Nail Kubalı, demokrasi hukuk konusunda endişelerini dile getiriyor. Hukuk fakültesinde profesör olarak görev yapıyor. O zaman üniversitelerin özerkliği yok. Sen misin bahseden, okuldan alıyorlar, milli eğitimin kadrosuna çekiyorlar. Toplum tepkisi oluşuyor 40 gün sonra iade ediliyor. 10 Nisan 1958’de şunları söylüyor.

“Bugünkü siyasi içtihadı güçleri artırdığı kanaatine vardığım her yeni karar karşısında mevkiim unvanım ve vicdanımın bana emreylediği normal vazifeyi ifaya devam edeceğim tabiidir” diyor. Bunu söyledikten sonra İstanbul Üniversitesi bir ay süreyle derslere girmeme cezası veriyor. Bir ay sonra derslere başlıyor. Başladığı gün 13 Mayıs 1958’de şunları söylüyor.

“İnsanlık ve vatandaşlık faziletlerine sahip olmamız gerektiğini iyi biliniz. Ve unutmayınız ki milletimizin alın yazısını tayininde, siz aydınların hissesine düşecek şeref ve vebal çok büyük olacaktır” diyor.

Fenerbahçe şampiyon oldu. Takımın taraftarlarını, yöneticilerini kutluyoruz. Aziz Başkan'ın büyük sıkıntı içinde olduğunu da biliyoruz.Biz vaktinden beri ÖYM'lerin kaldırılması gerektirdiğini söylüyorduk. Fenerbahçeliler yaralı. Buradan Fenerbahçe taraftarına sevgilerimizi gönderiyoruzç

Haberin Devamı