Gazete Vatan Logo

Fikirtepe’de yaşam bu yaz başlayacak

Fikirtepe’de inşaatlar devam ederken bir yandan da teslimler başladı. Fikirtepe Platformu Başkanı Durbakayım, yaşamın bu yaz başlayacağını, dönüşümün tamamının 3 yıla biteceğini söyledi.

Fikirtepe’de yaşam bu yaz başlayacak

Bir zamanlar gecekondulaşma, çarpık yapılaşma ve kalitesiz yapılarıyla gündeme gelen Fikirtepe’de yıllardır süren kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanmaya başladı. Bazı projelerde konut teslimlerine başlanırken, bölgede bu yaz itibarıyla yeni yaşamın başlaması bekleniyor.

3 yılda tamamlanır

Fikirtepe’de 61 yapı adasının 36’sında inşaatlar başlarken, 19’unda anlaşmalar tamamlandı ve ruhsat almak için son hazırlıklar yapılıyor. Yıl sonuna kadar 6 adadaki problemlerin de çözülmesiyle inşaatların tüm bölgeye yayılması hedefleniyor.

Fikirtepe’de faaliyet gösteren müteahhit firmaların bir araya gelerek kurduğu Fikirtepe Platfomu’nun Başkanı Nazmi Durbakayım, bölgede devam eden kentsel dönüşüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Nazmi Durbakayım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın son dönemde problemlerin halledilmesi için ciddi çaba harcadığını ifade ederek, bunun süreci önemli biçimde hızlandırdığını bildirdi. Bakanlığın da devreye girmesiyle yıl sonuna kadar tüm adalarda inşaatın başlayacağını ve temellerin atılacağını yineleyen Durbakayım, gelecek 2-3 yıl içinde de bölgedeki dönüşüm sürecinin tamamlanacağını, burada yeni ve modern bir şehrin ortaya çıkacağını aktardı.

Haberin Devamı

300 bin nüfusu olacak

NAZMİ Durbakayım, 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda toplam 60 bin konut ve iş yerinin inşa edileceğini kaydederek, “Fikirtepe, takriben 250-300 bin arasında bir nüfusa sahip olacak” dedi. Durbakayım, yeni Fikirtepe’nin ciddi bir alışveriş merkezi olacağını belirterek, “Fikirtepe, Bağdat Caddesi’ndeki gibi sınırlı değil, ciddi ve büyük bir alışveriş merkezi olacak. Dünyanın en geniş ve güzel alışveriş caddelerinden biri olacak. Barselona’daki La Rambla Caddesi’ne benzer bir cadde yapılmasını planlıyoruz. Hem de epey uzun olacak” dedi. Durbakayım, bölgede çok ciddi sosyal donatı alanları ve yeşil alan olacağını ifade ederek, “Fikirtepe’nin yüzde 40’ı yeşil alan ve sosyal donatı alanı olacak. Altyapı hızlı ilerliyor” dedi.

Eşyalar taşınıyor

NAZMİ Durbakayım, Fikirtepe’de 3 projede teslimlerin başladığını kaydederek, 1 projede de hak sahiplerinin eşya taşımaya başladığını aktardı. Durbakayım, bu yaz itibarıyla oturumların başlayacağını anlattı. Durbakayım, bölgede projeler başladıktan sonra değer artışının yüzde 120 olduğunu da vurguladı.

Haberin Devamı