Gazete Vatan Logo

FETÖ temizliği sürüyor

Onlarca ilde FETÖ operasyonları yapıldı, aralarında çok sayıda subay ve astsubayın da bulunduğu 100’ü aşkın kişi gözaltına alındı

FETÖ temizliği sürüyor

Kamudaki FETÖ’cülere yönelik operasyonlar dün de sürdü. Bazı operasyonlar özetle şöyle:

- Adana merkezli operasyonda, örgütün askeri yapılanmasına yönelik 6 aylık çalışma kapsamında 21 ilde 40 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda, çoğunluğu halen görevde olan subay ve astsubay 27 şüpheli yakalandı.

- Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün askeri mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında itirafçı askerlerin ifadelerinden yola çıkan polis farklı illerde önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Eş zamanlı operasyonlarda, 2 üsteğmen, 7 astsubay, 3 uzman çavuş, bir polis memuru, bir askeri öğrenci ve bir polis akademisi öğrencisi olmak üzere 15 kişi gözaltına alındı.

- Eskişehir’de haklarında yakalama kararı bulunan hava pilot üsteğmen ile hava istihbarat astsubayı Y.E.T. gözaltına alındı.

- Antalya’nın Alanya ilçesinde FETÖ/PDY soruşturmasında ‘ByLock’ kullandığı iddia edilen 10 şüpheli gözaltına alındı. Serik’te ise adliyede görevli idari işler müdürü H.K., yazı işleri müdürü F.U., zabıt katibi karı- koca M.B. ve N.B. ile şoför M.O.’yu gözaltına aldı.

Haberin Devamı

- Niğde’de FETÖ’nün askeri yapılanması ve mahrem imamlarına yönelik operasyon yapıldı. 1 muvazzaf askeri personel, KHK uyarınca askeri okuldan ilişiği kesilen 7 şüpheli, 2 öğretmen ve 4 sivil şahıs olmak üzere toplam 14 şüpheli gözaltına alındı.

- Ağrı merkezli 16 ilde yapılan operasyonda 37 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında meslekten ihraç edilen ve açıkta bulunan emniyet personeli ile ByLock kullanıcısı olan sivil şüpheliler bulunduğu belirtildi.

- Hakkari merkezli 9 ilde, aralarında emniyet personelinin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.