Gazete Vatan Logo

FETÖ şikâyetiyle Türklere işkence

Belçika polisi, Beringen’de darbe girişimi gecesi gösteri düzenleyen 60’a yakın Türk gençi hakkında FETÖ’cülerin şikayetiyle yasal işlem başlattı

FETÖ şikâyetiyle Türklere işkence

Belçika'nın Beringen kentinde 15 Temmuz gecesi gösteri yapan veya tepkilerini sosyal medyada dile getiren Türkler, tek tek polise ifade vermeye çağrılıyor. FETÖ üyelerinin şikâyeti üzerine bunlardan bazıları halkı kışkırtmakla suçlanırken, bazılarının da FETÖ ile bağlantılı kurumlara zarar verdiği iddia ediliyor. Said Bataray, polise ifadeye çağrılmaların arkasında FETÖ üyelerinin bulunduğunu söyleyerek "Dile kolay 60'a yakın genci sorguya çağırdılar. Sorgunun tek sebebi de bezdirmek, yıldırmak." dedi. Bataray, bu konuda yetkililerden ve sivil toplum kuruluşlarından hukuki destek beklediklerini belirtti.

ÜZERLERİNE ALDILAR

İfade vermeye çağrılanlardan Nesim Çiftçi, darbe akşamı sosyal medyada yorum yaptığını ifade ederek "Polis, ifadeye çağırdı. Gittiğimde benim yazımı gösterdiler. Türkçeden Flamancaya çevrilmişti. Ama benim yazımda, ne Gülen cemaatine, ne cemaatçilere, ne de Belçika'daki cemaatçilere bir tepki vardı" diye konuştu. Sadece darbecilere tepki gösterdiğini vurgulayan Çiftçi, "Demek darbenin içinde bunlar var ki üzerlerine alıyorlar. Türkiye'de darbeyi gerçekleştiren, darbeyi destekleyen, darbe zihniyetinde olanları Allah'a havale ediyorum. Yazıklar olsun hepsine" ifadelerini kullandı.

BASINA TEHDİT, SİYASETÇİYE KOMPLO

Haberin Devamı

FETÖ üyelerinin şikayeti üzerine daha önce de başkent Brüksel'de iki Türk ifadeye çağrılmıştı. FETÖ'nün Belçika'daki yapılanmasına ilişkin haberler yayımlayan Türkçe haber portallarının yöneticileri hapisle tehdit etmişti. Ayrıca FETÖ darbe girişiminde Türkiye'de demokrasiden yana tavır aldığı için Belçika basınının aleyhinde kampanya başlattığı Türk kökenli siyasetçi Ahmet Koç'a "bombalı saldırı yapacağı" iftirası atılmıştı. Partisinden ihraç tehlikesiyle karşıya karşıya da olan Koç, iftiranın arkasında FETÖ üyelerinin olduğunu söylemişti.