Gazete Vatan Logo

FETÖ ile ilgili davaları her gün takip ediyorum

Erdoğan, Emniyet ve Jandarma mensuplarının iftarında konuştu, “Tek FETÖ’cü kalmayana kadar mücadelemiz sürecek. Duruşmaları gün ve gün takip ediyorum. Şehit yakınlarımızın ve gazilerin gönülleri ferah olsun” dedi

FETÖ ile ilgili davaları her gün takip ediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emniyet ve Jandarma Mensupları ile İftar programında yaptığı konuşmada, “Tek bir FETÖ’cü kalmayana kadar mücadelemiz sürecek. Bütün duruşmaları takip ediyorum” dedi. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Gün gün rapor alıyorum

Burası gazi bir mekandır. Ruhunu şeytana satmış FETÖ’cüler burayı bombaladı. Tek bir FETÖ’cü kalmayana kadar mücadelemiz sürecek. (FETÖ ile ilgili davalar) Kendilerini istedikleri kadar rüyalarla kulaklarına fısıldanan tarihlerle verilen sözlerle aldatsınlar, hepsi beyhude. Milletimizin özellikle de şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin gönülleri ferah olsun. Başdanışmanlarımın tamamıyla duruşmaları takip ediyorum. Yarısı Ankara, yarısı İstanbul olmak üzere duruşmaları takip ediyorlar, günbegün raporlarını alıyorum, ne oluyor, ne bitiyor takip ediyorum.

Cezaevinde çürüyecekler

Bu eli kanlı katillerin hiçbiri de kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacaklardır. Mahkemelerde yaptıkları ahlaksızlıkların, cezaevlerinde açık net söylüyorum, çürürken onlara hiçbir faydası olmayacaktır. Şayet cezalarını tamamlayıp dışarı çıkanlar olursa, zaten milletimiz sokakta her gördüğünde onlara gereken cezayı verecektir. Onların yüzlerine tükürecekler ve milletin tükürüklerinde boğulacaklardır. İhanetlerinin bedelini ödemeyen tek bir FETÖ’cü kalmayana kadar mücadelemiz sürecektir.

Haberin Devamı

Başka vatanımız yok...

Bizim bu ülkeden başka vatanımız yok. Birilerinin başları sıkıştığında Pensilvanya’ya kaçabilir, Almanya’ya kaçabilir, daha değişik ülkelere kaçabilirler. Onların oralarda gizli vatanları olabilir. Yunanistan’a kaçabilir, Rodos’a kaçabilir, şuraya kaçabilir, buraya kaçabilir ama bizim öyle bir toprağımız yok. Bizim varsa yoksa 780 bin kilometrekarelik işte bu topraklar. Onun için 15 Temmuz’da öz yurdumuzda parya durumuna düşmektense aslanlar gibi mücadele edip adam gibi ölmeyi tercih ettik, edeceğiz. Eğer ülkemize sahip çıkmazsak, neler olacağını çevremize baktığımızda görüyoruz. Türkiye her geçen gün daha güçlü oluyor.

Haberin Devamı

Bedelini ödeyecekler...

Terörle mücadelenin hayati önemi var, bir terör örgütüyle uğraşmıyoruz. Bu milletin değerlerine karşı duran herkes teröristtir. Yurt içindeki operasyonlar başarıyla sürerken Suriye’de gerçekleştirdiğimiz Fırat Kalkanı Harekatı ile Irak’taki Sincar ve Karaçok dağlarına yaptığımız operasyonlar, yeni terörle mücadele konseptimizin ilk adımlarıdır. Artık, öyle Türkiye ile ‘şöyle uğraşalım, böyle uğraşalım’ yok. Ya masada otururuz, konuşuruz, arazide beraber çalışırız. Yoksa kalkıp da Türkiye’yi tacize, tehdide yeltenenler bunun bedelini öderler, bunu bilecekler.

Türkiye, 15 Temmuz ile birlikte her konuda olduğu gibi terörle mücadelede de yeni bir döneme girmiştir. Siz, bu mücadelede aslında terörle mücadelenin rakamlarını yıktınız ve yeni rakamlar inşa ettiniz. İnanıyorum ki bu başarı çok daha farklı, aydınlık bir geleceği getirecektir.

Kılıçdaroğlu’na Rabia yanıtı:

O işarette, tek millet, tek bayrak tek vatan, tek devlet var...

CMUHURBAŞKANI Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Rabia işareti”ne ilişkin yaptığı açıklamaları sert sözlerle eleştirdi: “Adını anmaktan dahi edep ediyorum. Türkiye’de muhalefet partisinin başındaki zat, benim bu işaretimi (Rabia işareti yaparak) çok kıskanmış, herhalde çok da hoşuna gitmiş. ‘Bir terör örgütünün işaretini kullanan’ diyor. İçini söyle içini. Bu işaretin içeriğinde ne var. Bu işaretin içinde tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet var. Acaba beyefendi, sen bu ülkede tek millet değil de, çok millet mi istiyorsun, ondan mı rahatsız oldun?”

Haberin Devamı