Gazete Vatan Logo

Fantezi için başladılar ticarete çevirdiler

Adana’da villada ‘swinger’ denen eş değiştirme yöntemi ile fuhuş fantezileri yapan, bin lira karşılığı eşleri iş adamlarına sunan çeteden 14’ü erkek, 1’i kadın 15 kişi tutuklandı

Adana’da polis, Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksekokulu öğrencisi E.Ş. ile sevgilisi E.A.’nın sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden evli çiftlere swinger (eş değiştirme) fantezili parti yaptırdığı bilgisini aldı. 3 aylık çalışma sonucunda çiftin Adana’nın merkez Sarıçam İlçesi’nde lüks bir sitede villa kiralayıp, Adana’nın yanı sıra Mersin, Kayseri, Osmaniye ve Şanlıurfa’dan evli çiftlere swinger partileri organize ettiği belirlendi. Bu partilerde ise para karşılığı fuhuş yapıldığı ayrıca çiftlerin bin lira karşılığı iş adamları ile ilişkiye girdiği tespit edildi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda harekete geçen polis, Adana’daki söz konusu villanın yanı sıra Mersin, Kayseri, Osmaniye ve Şanlıurfa’da, 25 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Baskında gözaltına alınan çiftlerden 16’sının resmi nikahlı, ikisinin sevgili, ikisinin ise imam nikahlı olduğu tespit edildi.

4 bin liraya kira

Mahkemede alınan ifadelerde, organizasyonu yapan E.Ş., dikkat çekmemek için Çukurova ilçesine bağlı Topalak Mahallesi’nde şehrin dışında bir lüks villa kiraladığı ortaya çıktı. Haftada ortalama 3 partinin organize edildiği, bu organizasyonlardan 20 bin TL civarında para kazanıldığı; katılan çiftlere ise ortalama 300-500 TL arasında ödeme yapıldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Birbirlerini suçladı

Mahkemeye sevk edilen şüpheliler ise ifadelerinde işe ilk başta fantezi için başladıklarını ifade ettiler. Şüphelilerin organizasyonların olmasıyla birlikte konunun ticarete döküldüğünü, özellikle tek erkeklerden organizasyon başına ortalama bin TL alındığı beyan ettiler. İfade sırasında bazı kadınlar ise eşlerini suçladı. Kadınlar bunu zevk için yaptıklarını, hatta ‘Çocukları komşuya bırakıp, fantezi ve eğlence için gidiyorduk’ derken eşler ise para aldıklarını, bundan da eşlerinin haberleri olduğunu beyan ettiler. Şüpheli kadınların çoğu ise ifadesinde ağladı.

Porno görüntü

Operasyonda parti için kullanılan villa dışında şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde de arama yapıldı. Bu aramalarda ise çok sayıda bilgisayar ve dijital materyale el konuldu. Ayrıca aramalarda uyuşturucu madde, ruhsatsız av tüfeği ve cinsel içerikli materyaller ele geçirildi. Ele geçirilen dijital malzemelerde eşlerin videoları ile fotoğrafları da bulundu.

Haberin Devamı

Tutuklandılar

Mahkeme, ifadeleri aldıktan sonra çete lideri olduğu iddia edilen Ş.E. ile birlikte 14 erkek Ş.E.’nin sevgilisi E.A.’yı ‘Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurarak, Örgüt Faaliyetleri Kapsamında İnsan Ticareti, Fuhşa Teşvik, Fuhşa Aracılık, Fuhuş İçin Yer Temin Etmek, Müstehcenlik ve Haksız Ekonomik Kazanç elde etmek’ suçlarından tutuklayarak cezaevine gönderdi. 8 kadın ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Nasıl organize oluyorlar?

Eş değiştirmeli cinsel ilişki yaşamak isteyenler genellikle Facebook üzerinden açılan sayfalarda tanıtım yapıp iletişim kuruluyor. ‘X-Y çifti’ şeklinde hesaplar açılıp iletişim bilgileri paylaşılıyor. İl belirtildikten sonra birlikte olmak isteyen 3. veya eşlere kendi kuralları belirtiliyor. Bu kurallar genellikle yaş aralığı, fantezi türü (yasak davranışlar vs) ve temizlik. Karşı taraftan ilk istenilen şey güven. Bu yüzden buluşmadan önce internette görüntülü sohbet talep ediliyor. Daha sonra mekan belirleniyor ve buluşma gerçekleşiyor. Bin ile bin 500 TL arasında ücret istenirken bu işi zevk için yapan da var.

Haberin Devamı

Swinger numarası

Sosyal medyada ‘eş değiştirme’ ilanı veren kadınların çoğunun aslında parayla fuhuş yapan kadınlar olduğu ancak müşterilerin ‘swinger’ fantezisi için daha çok para ödemesi üzerine kendilerini pazarlayan erkekleri kocası ya da sevgilisi gibi tanıttıkları belirtiliyor.

‘Çok yoğunuz’

İstanbul’da sıklıkla eş değiştirmeli parti düzenleyen ve takma isimleri ‘Pelin Oğuz Çifti’ olan bir çift ise şöyle konuştu:” İstanbul’da hizmet veriyoruz. Bu işi önceleri fantezi için yapıyorduk daha sonra zevk için yapmaya başladık. Ücret konusunda sadece tanıdığımız kişilere bilgi verebiliriz. Telefonda sadece ilk iletişimi kuruyoruz asla daha fazlası olmuyor. Biz genellikle kültür sahibi bizim gibi bireyleri tercih ediyoruz. Bundan dolayı bize gelenler mutlaka üniversite mezunu olmalı. Bu günlerde çok yoğunuz, her talebe yetişemiyoruz.”

Haberin Devamı