Gazete Vatan Logo

Fadıl Akgündüz’e rekor ceza talebi

Dolandırıcılık iddiasıyla tutuklanan Fadıl Akgündüz ve akrabaları hakkında dava açıldı. 349 kişinin şikayetçi olduğu davada Fadıl Akgündüz’ün nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla 2443 yıla kadar hapsi istendi.

Fadıl Akgündüz’e rekor ceza talebi

Bayrampaşa’daki Caprice Gold ve Maldivler projelerinde devremülk sattığı kişileri dolandırarak zarar uğrattığı gerekçesiyle tutuklanan Fadıl Akgündüz, şirket müdürü yeğeni Mehmet Salih Obut, ablası Avniye ve eniştesi İbrahim Obut hakkında tamamlanan iddianame İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

‘Nitelikli dolandırıcılık’

Toplam 349 kişinin suç duyurusunda bulunduğu dosyaya göre tutuklu Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut ile Avniye ve İbrahim Obut ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla yargılanacak. Sanıklara yönelik ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ suçlamasına ise takipsizlik kararı verildi. Bir dönem şirketin tanıtım ve spor koordinatörü olan ve Akgündüz’e dava açan Tanju Çolak için dolandırıcılıktan kovuşturmaya yer olmadığına hükmedildi.

‘Reklamlarla kandırdı’

Mahkemenin 20 Ocak’ta yaptığı değerlendirmede Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut’un tutuklularının uygun olduğu belirtilerek devamına karar verildi. İddianamede nitelikli dolandırıcılıkla suçlanan sanıklar için 349 mağdura yapılanlardan dolayı ayrı ayrı 2 ile 7 yıl arası hapis istendi. Buna göre sanıklar 698 yıldan 2 bin 443’er yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

Haberin Devamı

İlk kez VATAN’ın duyurduğu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı raporunun temelini oluşturduğu iddianamede Caprice Gold Gayrimenkul Yatırım, Turizm ve İnşaat Ltd. Şti. yöneticileriyle, şirketle organik bağı olan ancak hukuken bağı bulunmayan ancak projelerin sahibi gibi tanıtılan Fadıl Akgündüz’ün sözleşme hükümlerini yerine getirmediği ve mağdurlara paralarını geri ödemediği belirtiliyor. İddianamede ortada bir otel yokken yatırımcıların aldatıcı reklamlarla kandırılarak dolandırıldığı ifade ediliyor. İddianamede ayrıca Bayrampaşa’daki proje tamamlanmadan Maldivler’deki projeyi satışa çıkararak nakit akışı sağlayan şirketin dolandırıcılık amacıyla kurulduğu öne sürülüyor.

“Tazminat davası açacağız”

Mağdurların bir kısmının avukatı Dr. Acun Papakçı, VATAN’a şöyle konuştu: “Mağdurlar Fadıl Akgündüz’ün ceza almasını arzu ediyor. Ancak yatırımcılar bağcıyı dövmekten çok yatırımlarını geri alarak üzüm yemenin derdinde. Bu nedenle şikayetçiler adına tazminat davası açacağız.”

Haberin Devamı