Gazete Vatan Logo

Facebook dikey video ağırlıklı olacak!

Facebook, haber kaynağına yönelik olarak yapacağı değişikliklerle, uygulama içerisinde dikey videolara daha fazla yer verecek.

Facebook dikey video ağırlıklı olacak!

Facebook, uygulamanın mobil sürümüne yönelik olarak dikey video ağırlıklı bir çözümü kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.

Facebook'un haber kaynağında yapacağı değişikliklerle meydana gelecek çözüm, uygulama bünyesinde daha fazla dikey video olmasına odaklanacak

Facebook bünyesindeki dikey videoları arttırıyor
Facebook'un mobil kullanıcılara yönelik olarak kullanıma sunacağı dikey videolar, çözümün Snapchat sürümüne benzer bir optimizasyon izlememesine rağmen, kırpma ve mimik ekleme gibi özellikler barındıracak.
Facebook'un yeni çözümü, iOS ve Android cihazlarına gelecek uygulama güncellemeleri ile birlikte kullanıcılara sunulacak.
Marketing Land'de yer alan habere göre Facebook'un bir yetkilisi konuyla ilgili yaptığı açıklamada; insanların Facebook'ta daha sürükleyici deneyimlerden hoşlandıklarını, bu doğrultuda mobil cihazlara uygun olarak dikey video çözümünü sunmaya başlayacaklarını belirtti.
Snapchat, Periscope, Meerkat gibi uygulamalar daha önceki süreçte dikey videolara bünyelerinde yer veriyorlardı.
Daily Mail Kuzey Amerika CEO'su Jon Steinberg, dikey video reklamlarının, yatay videolara oranla dokuz kat daha fazla reklam aldığını dile getirmişti.
Dikey videolar, kullanıcıların kamerayı sabitlemeden ya da dikey bir biçimde çekmeleri sonucu meydana gelen video formatını ifade ediyordu.
İzleyenlere performansı daha düşük video kalitesi sunan videolar, son dönem sosyal medya platformlarında sıklıkla yer almıştı.

Haberin Devamı