Gazete Vatan Logo

F.Bahçeliler polisin yanından geçerken...

Ankara'daki mitingde F.Bahçeli taraftarlar polisin yanından geçerken Ali İsmail Korkmaz için yazdıkları besteyi söyledi

F.Bahçeliler polisin yanından geçerken...

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin çağrısı üzerine onbinlerce kişinin "Bozuk düzende, sağlam çark olmaz" sloganıyla Ankara'da yaptığı "özgürlük, barış, demokrasi, adalet ve emek" mitinginde ilginç sahneler yaşandı. Fenerbahçe taraftarları Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de aralarında polislerin de olduğu sivil kişilerce dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın pankartını taşıdı ve polislerin olduğu arama noktasından geçerken Korkmaz için yazdıkları şarkıyı okudu.



ONBİNLER SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Türkiye'nin hemen hemen bütün illerinden gelen meslek ve sivil toplum örgütleri ile demokratik kitle örgütlerinden oluşan on binlerce kişi, Hipodrom'da Sıhhiye Maydanı'na yürüdü. Kortejin en önünde "Bozuk düzende sağlam çark olmaz, bu pisliği halk temizler" yazılı pankart açıldı. Eylemciler sık sık, "Hırsız var", "Din, iman dediler, memleketi yediler", "Faşizme karşı omuz omuza", "Yaşasın sınıf dayanışması", "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam", "Bu pisliği devrim temizler", "Polis defol bu sokaklar bizim" sloganları attı.

"YOLSUZLUĞU GİZLEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Miting alanında konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, hangi taş kaldırılsa altından yolsuzluğun sahipleri olan AK Parti ve Cemaat çıktığını öne sürerek, "Hükümet 'paralel devletten' dem vuruyor. Hükümet hukukun, adaletin, siyasetin, demokrasinin, düşünce ve ifade özgürlüğünün, çalışma yaşamının, örgütlenme özgürlüğünün katledilmesinde suç ortaklığı yaptığı paralel devleti 17 Aralık'ta mı keşfetti ki şimdi şikayet ediyor. Emniyette bütün atamaları, yargıdaki düzenlemeleri kendileri yapmadı mı? Bizzat Başbakan 'Özledik artık ülkene dön' çağrısı yapmadı mı? Hac ziyareti yaparcasına bakanlar Pensilvanya ziyareti yapmadı mı? Çürüyen düzen kurumları bir bir dökülüyor. Anayasa ve yasalar rafa kaldırılıyor. Bütün devlet kurumları tek kişinin iki dudağı arasından çıkan talimata göre harekete geçiyor. AK Parti, bir yandan yolsuzluk dosyalarını gizlemeye, bir yandan faşizmi tahkim etmeye çalışıyor" şeklinde konuştu.

"KUTULARDAN ÇIKAN BİZİM EMEĞİMİZ"

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Onlar bizim geleceğimizin, bizim haklarımızın üzerinde tepişmektedir. Onların kavgası içinden milyonlar çıkan ayakkabı kutuları kimin olacak kavgasıdır. Bizim kavgamız ise bizden çalınanları geri alma kavgasıdır. Çünkü ayakkabı kutularından çıkan bizim alın terimizdir, bizim emeğimizdir" derken, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, "Bizde onlarınki gibi kasalar, milyon dolarlar, para sayma makineleri yok. Bizde onlara bu ülkeyi yağmalatmamak için bilimin yol göstericiliğini hazırlanmış raporlar var" dedi.

NOTLAR...

Yaklaşık 4 saat süren mitingde ilginç anlarda yaşandı.

- Bazı eylemciler ellerinde süpürgelerle mitinge gelirken bazıları da içlerine sahte para koydukları ayakkabı kutularıyla geldi.

- Eylemciler polislerin bulunduğu arama noktasına geldiklerinde "hırsız var" diye bağırdı.

- Polis miting meydanının girişlerine arama noktaları kurdu. Sendika üyeleri kendilerini aratarak geçti ancak çoğunluğu öğrencilerden oluşan demokratik kitle örgütleri kendilerini polise aratmadı. Polis de arama noktalarını boşalttı ve eylemcilerin geçişine izin verdi.

- Örgütlerin ardından CHP'liler alana giriş yaptı. Ancak polis CHP'lileri gelirken arama noktalarına geldi ve üstlerini aradıktan sonra geçişlerine izin verdi.

- Ses araçlarından Gezi'de ölenlerin isimleri okunurken, Sıhhıye köprüsüne de üzerinde Gezi eylemleri sırasında hayatlarını kaybedenlerin resimlerinin olduğu ve "Sizin çocuklarının çalıyor, bizim çocuklarımız ölüyor" yazılı büyük bir pankart asıldı.

- Uludere'de öldürülen 34 köylünün yakınları üstlerine önlerinde ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu kefenleri giyerek mitinge katıldı.

- Kadrosuz çalışan geçici karayolu işçileri "Kız istedim vermediler senin kadron yok dediler" pankartı taşıdıkları mitinge yalınayak geldi. İşçiler ellerine aldıkları ayakkabılarıyla "kadro hakkımız söke söke alırız" sloganı attı.

Haberin Devamı