Gazete Vatan Logo

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) son dakika gelişmeleri: EYT son durum ne oldu?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla takip ediliyor. EYT konusunda üst üste yapılan açıklamalar, umutların düşmesine neden olsa da araştırmalar sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT hakkında yaptığı açıklamanın akabinde bir açıklamada Vedat Bilgin’den geldi. İşte EYT erken emeklilik son dakika 2019 haberleri ve gelişmeleri…

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) son dakika gelişmeleri: EYT son durum ne oldu?

EYT konusu gündemdeki yerini korumayı sürdürüyor. EYT’liler erken emeklilik için hükümetten gelecek müjdeli haberi beklerken, flaş açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmiş ve emeklilik tartışmalarına son veren bir açıklama yapmıştı. Peki, EYT ile ilgili son dakika haberleri ve gelişmeleri…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN EYT KONUSUNDA NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan erken emeklilik tartışmaları ile ilgili olarak, Emekli maaşlarını insani düzeyde hayat sürebilecek seviyeye çıkarttık. Emekli maaşlarını 4 kata varan oranlarda artırdık. Hiçbir emekli maaşının 1000 liranın altında kalmamasını sağladık. Son olarak emeklilerimize kurban ve ramazan bayramlarında biner lira ikramiye vermeye başladık. Yurt dışında çalışan vatandaşlarımızın sosyal güvenlik sistemimize intibakları için her türlü kolaylığı gösterdik. Bizim başımıza erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödeyecek ve ödedi. Niçin erken emeklilik? Ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını en güzel şekliyle alsın. Erken emekli olup ikinci iş arayacak ve işsizliğin yükselmesine neden olacak. İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Biz bunu politik hesaplarla yapmayız, yapmayacağız da. Arkadaşlarıma söylüyorum. Benim bu yola asla teşvik etmeyin. Milletimiz faydası neredeyse ona varım, milletimi ülkeni zararın olan şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum” dedi.

Haberin Devamı

''EYT`LİLERİN SIKINTISI İŞ BULAMAMA''

Türkiye'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) arasında pek çok mağdur olduğunu belirten Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, “40`lı yaşlarda emeklilik çok erken olabilir. Ancak ülkemizin iş imkanları da 60 yaşına kadar emekliliği beklemeye uygun değil. Günümüzde firmaların tamamına yakını belli bir yaştan sonra personelini özel güvenlik görevlisi olarak çalıştırmıyor. Bir kafede garsonluk veya tezgâhtar, inşaat, şoför gibi mesleklere 35 yaşından sonra cv bile kabul edilmiyor. EYT`lilerin dile getirdiği en büyük sıkıntıları iş bulamama sorunudur. Bunun yanında çalışanların da pek çoğu günde 8 saat çalışmıyorlar, haftalık tatilleri yok. Doğru düzgün sigortaları bile yapılmıyor. Devlet memurları ve bazı kurumsal firmalarda çalışanlar hariç, kimsenin 60 küsur yaşına kadar çalışmaya dair iş güvencesi yoktur.

Haberin Devamı

VEDAT BİLGİN: EYT KONUSUNDA GÖREVLENDİRİLDİĞİM BİLGİSİ DOĞRU DEĞİL

Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmeni ve CNN Türk programcısı Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Vekili Prof. Dr. Vedat Bilgin'in yaptığı açıklamayı canlı yayında izleyiciler ile paylaştı:

"Cumhurbaşkanı tarafından EYT konusunda çalışma yapmak üzere görevlendirildiğim bilgisi doğru değildir. Kurulumuzun EYT ile ilgili bir rapor hazırladığı bilgisi tamamen yanlıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizden böyle bir talebi olmamıştır. Bunlar tamamen söylentiden ibarettir."