Gazete Vatan Logo

Eyfel'de çıplak selfie'ye gözaltı

Çıplak performanslarıyla bilinen Milo Moiré bu sefer de Eyfel Kulesi'nde turistlerle çıplak fotoğraf çekildi. Performansından dolay gözaltına alınan sanatçının cezası bugün belli olacak.

Eyfel'de çıplak selfie'ye gözaltı

Tartışmalı performanslarıyla tanınan İsviçreli sanatçı Milo Moiré, Eyfel Kulesi’nin önünde turistlerle çıplak selfie çekildiği için gözaltına alındı. Fransız polisi, ayakkabılarına kadar soyunup yoldan geçen turistleri fotoğraf çekilmek için çağıran Moiré’den kıyafetlerini giymesini istedi.

Moiré polis merkezine alınmadan önce kıyafetlerini giyip geceyi hapishanede geçirdi. Bugün hakim karşısına çıkacak olan sanatçının cezasına karar verilecek. Fransız gazetesi Le Matin, Fransız ceza hukukuna göre genital bölgelerin kamu alanlarında teşhiri bir yıla kadar hapis ya da 15 bin Euro’yla cezalandırılabilir.

Fransız otoriteler sanatçının performansına sert tepki verirken İsviçre ve Almanya sanatçının geçmişteki diğer çıplak performanslarına karşı daha rahat tavır sergilemişti. İsviçre gazetesi Blick sanatçının performanslarının genellikle affedildiğini yazdı. 2015’in başında sanatçı Almanya’nın Munster şehrinde bir müzede çıplak ve kucağında bir bebekle gezerken görülmüştü.