Gazete Vatan Logo

Evcil dostlarımızın sevdiği oyuncaklar

Kedi ve köpeklerimiz hangi oyunları ve oyuncakları seviyor biliyor musunuz? Pet marketlerde satılan pahalı ürünler bir yana onların sevdiği oyuncaklar çok farklı.

Evcil dostlarımızın sevdiği oyuncaklar

Evlerimizi paylaştığımız kedi ve köpek dostlarımızın oynamaktan keyif aldıkları oyunları ve oynarken bizi de gülümseten hallerini izlemeye paha biliçilmez. Bu nedenle pet marketler çeşitli oyuncaklarla doup taşıyor. Ancak uzaktan kumandalı fareler, yuvarlanan küçük toplar dışında kendi tercihleri olan oyun ve oyuncakları çok daha etkileyici. İşte kedi ve köpeklerin eğlenceli buldukları eşyalar...

Yün yumakları

Kedilerin en sevdiği ve asla vazgeçemediği oyunların başında örgü için eve alınan yumakları açmak geliyor.

Alışveriş torbası

Hışırdayan poşetler ya da kese kağıtlarının içine girmek ve oradan gelip geçen ev sakinlerinin ayaklarını patilemek kediler için çok eğlenceli. Sıkılan bir kediniz varsa bir adet market poşeti alın.

Tuvalet kağıdı ruloları

Tuvalet kağıdı rulosu, kedilerin favori oyuncakları arasında ilk sıralarda kabul edebilir. Banyoda yerini keşfettikleri ruloyu patileriyle çekip dağıtan ve paramparça eden bir kediden mutlusu olamaz.

Renkli ve parlak oyuncaklar

Kediler için marketlerde satılan parlak ve sallantılı oyuncaklar gerçekten ilgilerini çekiyor. Ağır bir platformu olan olta şeklindeki bu keyfli materyaller evdeki tüm kedilerin ilgi odağı haline gelebilir.

Haberin Devamı

Plastik ve tüylü fareler

“Kedinin fareyle oynaması” artık neredeyse tekerleme olmuş durumda. Bebeklerden büyüklere kediler, bu ezeli rakiplerini oyuncakları arasında ilk sırada kabul ediyor unutmayın.

Sürükleyebilecekleri toplar

Yuvarlak tüm hafif maddeler kediler için zaman geçirmek amacıyla kullanılıyor. İster küçük plastik bir top isterse bir şişe mantarı olsun patileriyle sürükledikleri müddetçe o oyuncaktan iyisi yok.

Köpek dostlarımızın çok sevdiği oyunlardan bazıları…

Frizbi peşinde koşmak

Bir köpeğin en sevdiği oyunlardan biri açık alanda uzağa atılan bir frizbinin peşinden koşup onu sahibine geri getirmek. Bu nedenle evinizde mutlaka frizbi bulundurun.

İçine mama konabilen Kong

Kong içine mama konabilen kauçuktan bir oyuncak. Yere düşünce gürültü çıkarmıyor ve köpeği huzursuz etmiyor. Ağıza alınıp yere atıldığında zıplayıp uzaklaşıyor ve peşinden koşturuyor.

Haberin Devamı

Suyla oynamak ve yüzmek

Sıcak yaz günlerinde suyla oynamak köpeklerin en sevdikleri oyundur. Hele de havuzda ya da denizde yüzmek, dalmak onları mutlu eder. Tatilde mutylaka bu oyunları denemelisiniz.

Saklambaç oynamak

Köpeğinizin göremeyeceği bir kapı arkasına geçip adıyla seslenin. Sizi bulup yanınıza geldiğinde heyecanlı davranın. Bu oyunu istediğiniz kadar sürdürebilirsiniz. Vazgeçmeden oynayacaktır.