Gazete Vatan Logo

Ev kadınlarına obezite okulu

Edirne Sağlık Müdürlüğü Selimiye Aile Sağlığı Merkezi koordinesinde, sağlıklı kilo vermeyi teşvik etmek amacıyla ‘Obezite okulu’ açıldı.

Ev kadınlarına obezite okulu

Edirne Sağlık Müdürlüğü Selimiye Aile Sağlığı Merkezi koordinesinde, sağlıklı kilo vermeyi teşvik etmek amacıyla ‘Obezite okulu’ açıldı. Okula haftanın dört günü devam eden 120 ev kadını, teorik derslerin ardından uzmanlar gözetiminde spor yapıyor. Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, kilo vermeyi başaranlara çeşitli ödüller vereceklerini, bir sonraki eğitim programına kilo verenlerin koçluk sistemi kapsamında ders vereceğini kaydetti. 62 yaşındaki Elif Pehlivan, tek aktivitesinin torunları ile vakit geçirmek olduğunu söyledi. Ev hanımı Emine Kanarya (47) da kiloları nedeniyle bel fıtığı, tansiyon ve şeker hastalıklarının olduğunu aktardı. Kanarya, özellikle ev hanımlarının evden çıkmayarak hareketsiz şekilde yaşadığını kaydetti.

Tok tutan 13 besİn

1-Tavuk: Yüksek proteinli sindirimi yavaş, kan şekerini yükseltmez.

2-Hindi eti: Protein bombası, uzun süre tok tutan ve düşük kalori veren özelliğiyle sağlıklı kilo vermek isteyenlerin de çok tercih ettiği bir gıda.

3-Peynir: Proteinli yapısından dolayı tok tutma özelliğine de sahiptir.

Haberin Devamı

4-Hamsi

5-Ton balığı

6-Orkinos : Bu üç balık çeşidinin içerisinde bulunan iyot, tiroit hormonlarının yapımı için gereklidir ve açlık duygusunun gelişmesini engeller.

7-Yengeçler: Yengeç eti yüksek protein, vitamin ve mineral kaynağıdır. İçerisinde az yağ bulundurur.

8-Badem: Günde iki avuç düzenli yenen bademin, tokluk hissi verir.

9-Ceviz: İçerisindeki yağ midede daha uzun süre kaldığı için emilim açısından tokluk hissini uzatıyor.

10-Antep fıstığı: Yağ ve lif oranı yüksek olduğundan tokluk hissi verir ve kan şekerini yükseltmez.

11-Yer fıstığı: Özellikle sabah kahvaltılarında tüketilen fıstık tokluk hissine neden olarak yeme isteğini en aza indirger.

12-Tahin: Yağdan da zengin olan susam yağından meydana gelen tahinin tok tutucu özelliği vardır. Tüketimi günde 1-2 kaşığı geçmemeli.

13- Susam: Metabolizmanın işleyişinde etkili olan susam, aşırıya kaçılmadıkça tokluk hissi verir.