Gazete Vatan Logo

Eski nişanlım ‘butiğini yakarım ‘dedi, yaktı

Dila Öztürk ayrıldığı nişanlısı E.Ç.’nin hayatını kararttığını belirterek isyan etti: “Beni sürekli tehdit ediyor. Sana bu işyerini açtırmam dedi, yakarım dedi ve yaktı..”

Eski nişanlım ‘butiğini yakarım ‘dedi, yaktı

ADANA merkez Seyhan ilçesinde 29 yaşındaki Dila Öztürk’e ait işyerine 5 Ocak gecesi gelen maskeli bir kişi, tekstil mağazasının kapısının altından benzin döküp ateşledi. Çevrede görenlerin haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye yangını çevreye yayılmadan kontrol altına aldı. Yeni açtığı işyeri tamamen yanan Dila Öztürk, olaydan eski nişanlısı E.Ç.’yi (37) sorumlu tuttu. Aralarında uzun zamandan beri sorunlar olduğunu ifade eden Dila Öztürk, “E.Ç. sürekli tehdit ediyor, ’sana bu işyerini açtırmayacağım, senin işyerini yakarım, senin işyerini başına yıkacağım’ diyordu. Ondan başkası yapmış olamaz” dedi.

Hayatımı kısıtladı

Eski nişanlısı yüzünden hayatlarının alt üst olduğunu söyleyen Öztürk “Yaklaşık 4 yıl önce arkadaş ortamında tanışmıştık. Sürekli benimle evlenmek istediğini söylüyordu. En sonunda Aralık ayında birbirimizi tanıma adına, şans vermek istedim. Ailelerimiz tanıştı, nişanlandık. Nişanlandıktan sonra gerçek kimliğini, kişiliğini fark ettim. 10 gün nişanlı kaldık, ayrıldım. Ayrıldıktan sonra sürekli başkalarına ait telefonlardan açık tehditler gelmeye başladı. Sürekli korku içinde yaşamak zorunda kaldık” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Panik butonuyla dolaşıyorum’

Dila Öztürk, eski nişanlısının tehditlerinden bıktığını belirterek “Takip ve tacizler artınca şikayet ettim. Panik butonu verdiler. Ona da 2 kilometre yaklaşmaması için elektronik kelepçe takıldı. Ama bu da çözüm olmadı” diyerek yetkililerden yardım istedi.

‘Ben yakmadım’

Çıkartıldığı mahkemede olayla ilgisinin olmadığını söyleyen E.Ç. serbest bırakıldı. Polis, çevredeki işyerlerinden tekstil mağazasının yakılma anını gösteren güvenlik kamerası kayıtlarına ulaştı. Yüzünü gizleyerek işyerine gelen saldırganın çakmağı yaktığı anda, yükselen alevlerin arasında kalıp, kendisinin de yanmaktan son anda kurtulduğu görüntülere yansıdı.