Gazete Vatan Logo

Eşcinsellere uygulanan zulmün araştırılması çağrısı

Beş Avrupa Birliği ülkesi Rusya'dan bir süredir Çeçenistan'da eşcinsellere uygulanan baskı ve işkencelerin araştırılmasını talep ettiler.

Eşcinsellere uygulanan zulmün araştırılması çağrısı

İsveç, İngiltere, Fransa, Almanya ve Hollanda Dışişleri Bakanları Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a gönderdikleri ortak mektupta, Nisan ayı başında Çeçenistan'da bir çok kişinin gözaltına alınarak eşcinsel oldukları şüphesiyle, işkenceye uğradığı konusundaki raporların araştırılması istediler.

AB Dışişleri Bakanları Lavrov'a gönderdikleri mektupta "Çeçenistan'da birçok eşcinselin cinsel tercihleri nedeniyle, güvenlik güçleri tarafından takibe uğraması, hatta bazılarının öldürülmesi konusunda gelen raporlardan derin endişe duyuyoruz." denildi.

Nisan ayında Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov arasında yapılan görüşmede konunun ele alınmamasının da eleştirildiği ortak mektupta Rusya Hükümetine çağrıda bulunularak şöyle denildi:

Eşcinsellere uygulanan zulmün son gelen raporlarda da hala devam ettiğinin anlaşılması nedeniyle Rusya Hükümetine bu korkunç raporların araştırlması, bu zulmü takip eden aktivist ve gazetecilerin güvenliklerinin sağlanması çağrısında bulunuyoruz.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Pazartesi günü Rusyanın St.Petersburg kentinde düzenlenen 1 Mayıs törenlerinde Çeçenistanda eşcinsellerin uğradığı zulmü protesto eden aktivistler Rus polisi tarafından gözaltına alınmıştı.