Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan idam açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manisa'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan CHP'ye sert sözlerle karşılık verdi. Öte yandan da idam cezası ile ilgili olarak "İdam kararı parlamentodan çıkmazsa bunun için de referandum yapabiliriz" açıklamasını yaptı.

Erdoğan'dan idam açıklaması!

Erdoğan konuşmasının başında CHP'yi eleştirerek "Ne diyor CHP? Bunlar Meclis'i kaldıracaklar diyor. Yalan konuşma! Doğru konuş. Tam aksine Meclis'in gücünü, denetim gücünü arttırıyoruz. Cumhuriyetimizi daha güçlü bir demokrasi ve yönetimle taçlandırıyoruz." dedi.

Ayrıca idam cezası ile ilgili de mesaj veren Cumhurbaşkanı "İdam parlamentoya gelecek, parlamentodan geçtiği anda bana gelirse onaylarım. İdam kararı parlamentodan çıkmazsa bunun için de referandum yapabiliriz. Millet idam diyorsa mesele bitmiştir." diye konuştu

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

  • Manisa daha büyük hedeflere yürüyor. İstanbul, İzmir otoyolu aynı zamanda bir Manisa projesidir. 6,5 milyar dolarlık bu dev proje etap etap hizmete girmeye başladı. Sabuncubeli Tüneli ile Manisa bu otoyolu rahatlıkla kullanabilecek. İstanbul-İzmir 3 saat olacak. İnşallah bugünler yaklaştı. Ankara-Manisa arası 3 saatin de altına düşecek Efeler, yörükler, kardeşlerim. Manisa her dönemde bu coğrafyanın üreteni, düşünen beyni, savaşan kolu, yürüyen bacağı olmuştur.

TERÖRLE MÜCADELE

  • Terörle mücadelede asker ve polis olarak 21 şehidi var. Son El Bab operasyonunda da Manisa'nın 3 gazisi bulunuyor. Onlar şehitlerimiz sevgili peygamberimize en yakın makamda.

"YÖNETİM ŞEKLİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ"

  • Türkiye 16 Nisan'da önemli bir tercihte bulunacak. Ne yapıyoruz? Yönetim sistemini değiştiriyoruz. Hani ana muhalefetin malum takıntıları var ya. Ne diyor; bunlar rejim değiştirecek diyorlar. Bu ülkenin rejim sorunu 1923'de bitti. Bizim şu anda yönetim sistemiyle sorunumuz var. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlığı birleştiriyor güçlü bir yürütme organı oluşturuyoruz. Bunlara 5 tane koyun ver kaybedip gelirler.
  • Cumhuriyet tarihi boyunca bu ülkede 6 bin 100 km. bölünmüş yol yapıldı. Biz 14 senede 18 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Yol medeniyettir. Bu millet yatanı da görüyor, çalışanı da görüyor. 25 tane hava limanımız vardı. Şimdi 59 tane havalimanımız var.
  • Ah kardeşlerim, işte 16 Nisan'da 'evet' bunların devamı demektir. Bunlar medeniyet nedir anlamazlar. Şurada Beydağı Barajı'nı yaptığımızda bazıları bizimle dalga geçip 'olmaz' dediler. Bal gibi olur dedik. Yaptık mı, yaptık. Şimdi Meclis'in ve yargının görevini yeniden tanımlıyor, bu kurumları güçlendiyoruz.

CHP'YE: YALAN KONUŞMA, DOĞRU KONUŞ

  • Ne diyor CHP? Bunlar Meclis'i kaldıracaklar diyor. Yalan konuşma! Doğru konuş. Tam aksine Meclis'in gücünü, denetim gücünü arttırıyoruz. Cumhuriyetimizi daha güçlü bir demokrasi ve yönetimle taçlandırıyoruz.
  • Sayın Gül döneminde sıkıntı yaşadım, aynı ekolden geldik. Sosyal çalkantılar yaşadığında zararı millet görüyor.

"MİLLET İDAM DİYORSA MESELE BİTMİŞTİR"

  • İdam parlamentoya gelecek, parlamentodan geçtiği anda bana gelirse onaylarım. İdam kararı parlamentodan çıkmazsa bunun için de referandum yapabiliriz. Millet idam diyorsa mesele bitmiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak üzere Manisa'ya geldi. Cuma namazını kılmak için Hatuniye Camisi'ne giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, cami girişinde ve çıkışında vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı.