Gazete Vatan Logo

Erdoğan'ı güldüren olay!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Hipodrom'da katıldığı 29 Ekim törenlerinde konuşma yaparak 'Cumhurbaşkanları'nın konuşmama geleneğini' değiştirdi. Hipodromdaki törenlerde Turgut Özal'dan bu yana hiçbir Cumhurbaşkanı konuşma yapmamıştı. Erdoğan'ın konuşması sonrası huysuzlanan at, ortaya ilginç bir görüntü çıkardı.

ATATÜRK İLE BAŞLAYAN GELENEK

Atatürk ile başlayan Cumhuriyet Bayramı törenlerinde halka hitap konuşması, Celal Bayar ve Sunay tarafından da uygulanmıştı. Akm'deki konuşmasında "91 yılın ardından geldiğimiz noktada ekonomisiyle göz kamaştıran, demokrasisi her geçen gün ileri standartlara kavuşan, milli birlik ve kardeşliğini her türlü engel ve saldırıya rağmen en güçlü şekilde yücelten bir Cumhuriyetimiz var" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Türkiye Cumhuriyeti milletimizin ortak eseridir, Cumhuriyet cumhurun tamamının yani istisnasız 77 milyonun cumhuriyetidir, 77 milyonun her bir ferdi bilaistisna bu Cumhuriyetin öz evladıdır, bu Cumhuriyetin eşit derecede sahibidir. Rabbimize sonsuz şükürler olsun ki bugün ulaştığımız seviyede Cumhuriyet, tüm etnik kökenlere, inançlara, dillere, kültürlere eşit mesafede duran bir yapıya kavuşmuş, yani kendi özüyle, ruhuyla gerçek manasıyla yeniden buluşmuştur."

Haberin Devamı

HUYSUZ AT ERDOĞAN'I GÜLDÜRDÜ

Erdoğan'ın konuşmasının ardından atlı askeri birliklerin geçişi sırasında atlardan birinin huysuzlanması ortaya ilginç bir görüntü çıkardı. Olay sırasında Erdoğan'ın yanındaki Cemil Çiçek'e işaret ederek atı gösterip gülüşmeleri dikkat çekti.