Gazete Vatan Logo

Erdoğan: Ermenistan işgal ettiği yerlerden süratle çıkmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da, işgal ettiği yerlerden biran önce çıkması gerektiğini söyledi.

Erdoğan: Ermenistan işgal ettiği yerlerden süratle çıkmalı

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 32.Toplantısı Açılış Oturumu'nun ardından heyet üyelerini kabul eden ve aile fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nden ayrılırken Azeri bir gazeteci, Dağlık Karabağ'daki Ermeni işgalinin sürmesiyle ilgili düşüncelerini sordu. Erdoğan, " Ermenistan'ın işgalci olduğu bu yerlerden süratle çıkması lazım.Bu konuda BM Güvenlik Konseyi'nin vermiş olduğu kararlar var. Bütün bu kararlarla birlikte Dağlık Karabağ bölgesinde, oraları terk etmesi, hatta anlaşılmış olan belli reyonlar var. O reyonlardan biran önce çıkması lazım"dedi.

AZERİLERİN İŞGAL EDİLEN YERLERE YERLEŞMESİ LAZIM

Ermenistan'ın buraları asıl sahiplerine terk etmesi lazım diyen Erdoğan, " Buraların da asıl sahipleri, Azerilerdir. Azerilerin de bu yerlere gelip yerleşmesi lazım. İşgalle bir yere varılmaz. Ve şuanda buralarda maalesef işgal söz konusudur. Bu işgale de Türkiye olarak biz karşıyız" diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Krizler İslam ülkelerinde’

Barış dolu bir dünyanın mümkün olduğunu ortaya koymak için bir aradayız. Bugün burada çocuklarımıza daha iyi gelecek sağlamak için bugün buradayız. Dünya, özellikle içinde yer aldığımız bölge ekonomik, sosyal, siyasi buhranlarla boğuşuyor. Dünya siyasetini meşgul eden krizlerin tamamı İslam ülkelerinde yaşanıyor. Müslümanlar dünyanın yükünü omuzlarında taşıyor.

‘Bize ders verenler...’

Aklımızın alamayacağı hadiseleri televizyon ekranlarında gördükçe kahroluyoruz. Doğu Halep’teki sivillere destek veren hastane de rejim ve destekçileriyle enkaza çevrildi. Akdeniz’in karanlık suları açlıktan kaçarken boğulan 5 bin mazluma mezar oldu. Bize her fırsatta insan hakları, demorkasi, özgürlük dersi verenler çocuklara sahip çıkmaktan acizler. Onları dikenli tellere mahkum ediyorlar.

‘Algı operasyonu artıyor’

Türkiye’ye yönelik algı operasyonları azalmak yerine artıyor. Yarın (bugün) AP’de bir toplantı olacak. Oylama yapacaklarmış. Peşinen söylüyorum. Sonuç ne çıkarsa çıksın, bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Bu ülkenin istiklal ve istikbal mücadelesi orada ellerin havaya kalkıp inmesi ile kesintiye uğrayacak değil. 15 Temmuz’da canlarını ortaya koymuş bir milletin iradesini hiçbir terazi tartamaz.

Haberin Devamı

‘Yine Amerika...’

“Gelin artık tavrımızı ortak belirleyelim, sömürülen ülkeler olmaktan çıkalım. Amerikan kongresinin 11 Eylül için aldığı kararı biliyorsunuz. ‘Bu iki kuleyi Suudi Arabistan vurdu.’ Dava isteyen açabilir dediler. Böyle mantıksız bir şey olabilir mi? Her ülkeden terörist çıkar. Bakın yeni bir adım daha atıyorlar, yine Amerika. Kuveyt, Türk bunların bankalarıyla ilgili teröre destek verdikleri düşüncesiyle ilgili aynı oyunu yapıyorlar. Bunları yakın takibe almak lazım. Oyun yine İslam ülkeleri üzerinden. Yani biz terörist yetiştiriyoruz, onlarda böyle bir şey söz konusu değil. Bütün bu kararlar çifte standarttır. Her geçen gün Müslümanlara yönelik saldırılar artıyor. Camilerimizi yakıyorlar. Tüm bunlar Avrupa’da batıda oluyor. Artık sesimizi ve tepkimizi yükseltmemiz gerekiyor.”

Haberin Devamı

Trump için tepki

“Eğer bunlar birine diktatör diyorsa bence iyidir. Orada tam tersini düşüneceksin. Çünkü onların çıkarlarına gelmiyor. Amerika bir seçim yaşadı, hesap tutmadı. Seçimi Trump kazandı. Amerika’da, Avrupa’da sokaklara döküldüler, diktatör demeye başladılar. Sandık demokrasi değil mi, sandıktan çıkana neden saygı duymuyorsunuz. Hadi saygı duyun. Bize de Müslümanların alehine konuştu diyorlar, bugün konuşulur sonra bu yanlış düzeltilir. Bizim oyuna gelmemiz lazım.”