Gazete Vatan Logo

Erdoğan’a meydan okudu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisini 15 Temmuz’da kaçmakla suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Senin havuz medyanda gel 15 Temmuz’u tartışalım” dedi

Erdoğan’a meydan okudu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘korkak, ödlek’ ifadelerine aynı sözlerle yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında şunları kaydetti:

“Adalet Yürüyüşü ile bir not düştük dünya tarihine. Bu kadar bilinçli, bu kadar vatansever bir eylemi gerçekleştirmenin huzuru ve kıvancı içindeyim. Halkın 15 Temmuz’unu fırsat bilip 20 Temmuz’da sivil darbeyi gerçekleştirdiler. Bir süre sonra FETÖ ile mücadele, iktidara kim muhalifse onlarla mücadeleye dönüştü.”

‘Gündeminde ben varım’

“Hükümetin gündeminde kim var, yine ben varım. 15 Temmuz darbe girişimi bütün boyutlarıyla aydınlansın, FETÖ’nün siyasi ayağı ortaya çıkarılsın diyorum. Bu hazret kızıyor bana, ‘Korkak, ödlek, vandallar, nankör’ diyor. Ben hukuk devletini, o dikta yönetimini savunuyor. Ben mazlumdan yanayım, o zulmedenden yana. Ben İbrahim’den yanayım o Nemrut’tan yana. Onun çok korktuğunu biliyorum. Ben korkmam, verilmeyecek hesabımız yok ki.”

‘Sarayın emir kulu’

“O öyle korkuyor ki, şu davetiyeleri bile üç sefer değiştirdiler. ‘Kılıçdaroğlu ya bizim tabana anlatırsa, ne olacak bizim halimiz’ dediler. TBMM Başkanı tek adamın talimatı üzerine programı değiştirdi. O kişi TBMM’nin başkanı değil, sarayın emir kuludur. Emin olun rüzgar gülü bile bu kadar hızlı dönmez. Meclis’te konuştum, hepsinde şafak attı. Kılıçdaroğlu’nun söylediği şu cümle yanlış diyemiyorlar. Şimdi ben sabah konuştuktan sonra bütün konuşmalarını benim üzerime inşa etti. İstediğin kadar kumpas kur, yolundan dönen namerttir, haktan, hukuktan dönen namerttir. Şimdi ben bu zata açıkça meydan okuyorum. Onun sözleriyle söylüyorum. Cesaretin varsa, korkak değilsen, vandal değilsen, ödlek değilsen, senin havuz medyanda senin istediğin saatte gel birlikte 15 Temmuz’u tartışalım.”

Haberin Devamı

‘Hepsini lanetliyoruz’

Tunceli’de kaçırılarak öldürülen öğretmen Necmettin Yılmaz’ı hatırlatan Kılıçdaroğlu, “O kahramanımız PKK tarafından katledildi. Teröre, terörü yapanlara, terörü destekleyenlere nasıl lanet okumayız. Kim terörü destekliyorsa ortam hazırlıyorsa hepsini lanetliyoruz. Teröre kim destek veriyorsa, kim Habur’da çadır mahkemeleri kuruyorsa, kim terör örgütüyle masaya oturuyorsa lanet olsun” dedi.

Haberin Devamı