Gazete Vatan Logo

En ucuzu 200 lira

Yılbaşında 3 günlük tatil imkanı, otellerin yüzünü güldürdü. En ucuz paket 200 lira ile Esenyurt’ta. Kıbrıs’ta 1 gecenin fiyatı 3 bin liraya çıkıyor. Yoğun talep olunca normalde kışın kapalı olan Alaçatı’daki oteller de furyaya katıldı

En ucuzu 200 lira

Turizm sektöründe geçen hafta başlayan yılbaşı hareketliliği yeni yıla

2 hafta kala zirve yaptı. 31 Aralık, Pazar gününe denk geldiği için Pazartesi ile birlikte 3 günlük tatil fırsatı ortaya çıkınca ilgi daha da arttı. Bu yıl 250 bin kişi yeni yılı şehir dışında otellerde karşılamaya hazırlanırken Uludağ, Kıbrıs ve Kapadokya’da oteller şimdiden doldu. Bazı bölgelerde ekstra personel takviyesi yapılmaya başlandı.

Hatta kışın kapalı olan butik oteller de yeniden açıldı. Turizmciye göre yılbaşında sadece iç pazarda hareketlilik yaşanmıyor, bu yıl yurt dışına çıkanların sayısı da oldukça yüksek. Yılbaşında fiyatlar geçen seneye göre yurt içinde yüzde 10, Kıbrıs’ta yüzde 20 zamlı olacak. Yurt dışı tur fiyatlarında kur farkından kaynaklı yüzde 5’lik bir düşüş var. Bu yılbaşında tatile çıkanların sayısının yüzde 25 artarak 250 bini aşacağını söyleyen Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, bazı bölgelerde yoğunluktan dolayı kışın kapalı olan otelleri yeniden açtırdıklarını bunların başında Alaçatı’nın geldiğini onu Kapadokya’nın takip ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Yılın yıldızı Kapadokya

Uludağ ve Kıbrıs gibi destinasyonlarda yoğunluktan kaynaklı bir fiyat artışı olduğunu belirten Onaran, “Kendi rezervasyonlarımızda geçen seneye kıyasla yüzde 30 artış var. Bu yılın yıldızı Kapadokya oldu. Son senelerde burada bir artış vardı ama orayı karlı görmek isteyenler bu sene zirve yaptı ve doluluk oranları yüzde 95’e ulaştı. Bunun yanına yurt dışında çıkışlarda yukarı yönlü bir grafik var. Balkanlar ve Ukrayna gibi vizesiz pazarların yanında Kuzey Işıkları’nı görmek isteyenler 1.000 euro ödeme hazır” şeklinde konuştu.

En düşük fiyat Esenyurt

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından 2017’de büyük bir iyileşme yaşayan turizm sektörü yılın son gününü de iyi değerlendirmek istiyor. Yerli turisti elinden kaçırmak istemeyen İstanbul’daki otelcilerin yılbaşı için sunduğu minimum fiyat konaklamasız ve yerli içkili yemek organizasyonları. Şehir otellerinde ortalama fiyatlar 200 liradan başlıyor. Yemeğin yanına gece boyu eğlence ve sınırsız içki seçeneği de eklendiğinde fiyatlar kişi başı ortalama 500 lirayı buluyor. Ünlü bir sanatçının gece sahne aldığı otellerde kişi başı fiyat ortalama 1.000-1.500 lira arasında. İstanbul’da yılbaşı eğlencesinde en düşük fiyat kişi başı 200 lira ile Esenyurt’ta bir otelde.

Haberin Devamı

En pahalısı Kıbrıs

Yılbaşını şehir dışında geçirmek isteyenlerin bu yıl ilk tercihi Uludağ oldu. Rezervasyonlar şimdiden yüzde 90’a ulaştı. Uludağ’da tek gece konaklamalı yarım pansiyon fiyatlar 300 liradan başlarken paketin içeriği arttıkça bu fiyat 2 bin 200 liraya kadar çıkıyor. Kapadokya’da yılbaşı programlı turlar 360 lira ile 750 lira arasında. Genellikle otellerinde ünlü isimlerin sahne aldığı Kıbrıs’ta da fiyatlar
500 liradan başlıyor 3 bin liraya kadar çıkıyor. Kıbrıs paketlerinde fiyatlara uçak biletleri de dahil. Vizesiz turlarda da 3 günlük fiyatlar şöyle: Katar 500 euro, Budva 480 euro, Lviv 470 euro, Kiev 430 euro, Balkan turları 340 euro.
Turist beklemeyin
Türkiye Otelciler Birliği Başkanı (TÜROB) Timur Bayındır, çok sayıda otelin yılbaşı paket programı hazırladığını söyledi. Şehir otellerindeki programlara katılımın tamamının yerli turist tarafından gerçekleştirileceğini belirten Bayındır, “Bu tip programların yabancı turist açısından pek etkisi yok çünkü İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde, yolların ve şehirlerin süslenmesi, özel yılbaşı alışveriş çadırları pek düzenlenmiyor ve yılbaşı konusunda özel bir cazibe sunulmuyor. Bu nedenle sadece Ortadoğu ve İran’dan geçen yıl ile aynı seviyede az sayıda turist belki gelebilir” dedi.

Haberin Devamı