Gazete Vatan Logo

14 Nisan için en güzel Cuma mesajları... Cuma namazı saat kaçta?

İslam dininde büyük yeri olan Cuma günü yapılan davranışların iyi ya da kötü olsun o doğrultuda kat kat yazıldığına inanılır. Müslümanlar bu mübarek günde sevdiklerine en güzel Cuma mesajlarını gönderir. İşte sizler için derlediğimiz, mutlu edecek en anlamlı Cuma mesajları...

14 Nisan için en güzel Cuma mesajları... Cuma namazı saat kaçta?

Müslümanların çok değer verdikleri Cuma gününde mail, sosyal medya, sms gibi aracılarla en güzel Cuma mesajlarını sevdiklerine göndererek bugünün önemini hatırlatır. 14 Nisan için en güzel Cuma mesajlarını haberimizde bulabilirsiniz. Ayrıca bugün Cuma namazının saat kaçta kılınacağını da öğrenebilirsiniz.

İslam dini dünyaya gönderilen son dindir. Müslümanlık dininin getirdiği bazı kurallar vardır. Bu kurallar İslamiyet için oldukça önemlidir. Müslümanların Yüce Allah’a kulluk etmeleri gereken sebepler vardır. Daha iyi bir ahiret hayatı için dünyada Yüce Allah için bazı sünnetleri yapmamız gerekir. İslamiyet’in ilk beş şartlarından biri olan beş vakit namaz Müslümanlar için çok önemlidir. Yüce Allah da Müslümanların mutlaka namaz kılmalarını ister. Secdeye koyulmayan alınlar öbür dünyada kızgın aleve secde etmek zorunda kalacaklardır. Bu nedenle dünyadayken beş vakit namazımızı kılmalıyız. Müslüman erkeklere farz olarak yazılan bir de bayram namazı ile Cuma namazları vardır. İslam dini için bu cemaat namazları da çok önemlidir. Bayram namazları ve Cuma namazlarının da bu şekilde kılınması istenir. Her hafta mutlaka Cuma namazına gidilmesi gerekir. Müslüman erkekler de bu Cuma namazını kesinlikle kaçırmadan gitmelidir.

Haberin Devamı

CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

CUMA MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

EN GÜZEL CUMA MESAJLARI
Ey ALLAHIM! Sen ümit edeni ümitsizliğe düşürmezsin. Sen Sen'den isteyeni geri çevirmezsin. Ey ismi Deva, Zikri şifa ve itaati zenginlik olan; sermayesi ümit ve silahı dua olan bu kullarına maddi manevi şifa ol. Sana yönelen kalplerimizi boş çevirme. (Amin) hayırlı cumalar.
Rablerinde korkanlarda boluk boluk Cennete sevk edilmektedir. Nihayet oraya vardıklarında kapıları açılır ve bekçileri onlara: Selam sizlere ne hoşsunuz; ebedi olarak içinde kalmak üzere haydi girin oraya derler. Hayırlı Cumalar.
Mübarek Cuma günü yapılacak ibadetlere, diğer günlerde yapılanların, en az iki katı verilmektedir. Buna karşılık ise, Cuma günü yapılan günahlar da iki kat yazılmaktadır. Cuma gününü en hayırlısı ile geçirmek dileğiyle cumanız mübarek olsun.
Rabbim sen kalbi kırıkların sığınağı, yolda kalmışların yoldaşı, sen yalnızlığıma arkadaş olan ve tüm gönüllerin dert ortağısın. Beni benden uzağa at, senden uzağa atma. Cumanız mübarek olsun.
Allah’ım hamd sanadır. Salatın, övdüğün ve seçtiğin kulun ve Resulün Muhammed’e ve Onun pak aline, ashabına olsun. Bize bu büyük Cuma gününde âlemlere rahmet olarak gönderdiğin Resulüne salat ve selam ederek, katından bağışlanma ve kurtuluş ümit etmeyi nasip et. Cumanız mübarek olsun.
Allah’ım Sen benim Rabbimsin; Senden başka ilah yoktur. Beni Sen yarattın; ben senin kulunum ve gücüm yettiğince Sana olan ahdime ve vaadime bağlıyım. İşlediklerimin (kötülüklerin) şerrinden Sana sığınırım. Üzerimdeki nimetlerini itiraf eder; günahlarımı da ikrar ederim. Beni affet. Zira günahları bağışlayan ancak Sensin. Cumamız kutlu olsun. Hayırlı Nurlu Cumalar.
Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi sahimiz var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne. Hayırlı Cumalar.
Ey Rabbimiz! İşlerimizde muvaffakiyetler ihsan eyle. Yanlış yollara gidenleri gittikleri yoldan döndür. Hanelerimize mutluluk nasip eyle. Kaldırmakta zorlanacağımız yüklerle bizleri imtihan eyleme. Darda ve zorda koyma. Amin. Cumanız mübarek olsun.
Huzur ve güven içinde yenen kuru bir ekmek,endişe içinde yenen baldan daha tatlıdır. Namus içinde yaşanan bir çadır, ahlaksızlığın hüküm sürdüğü bir köşkte yaşamaktan daha sevimlidir. Cumanız Mübarek Olsun.

Haberin Devamı