Gazete Vatan Logo

En güzel Cuma mesajları... 10 Mart Cuma namazı saati...

Müslümanların en mübarek günlerinden biri olan Cuma gününde bazı ibadetlerin yerine getirilmesi gerekir. Bu ibadetler içerisinde Cuma namazı da yer alır. Haberimizden hem 10 Mart Cuma namazı saatlerine hem de en güzel Cuma mesajlarına ulaşabilirsiniz.

En güzel Cuma mesajları... 10 Mart Cuma namazı saati...

İslam dünyasının tüm gerçeklerini anlatan Kur’an-ı Kerimin hiçbir şekilde değiştirilmeden günümüze kadar aktarılmasından dolayı tüm insanların bu dine sahip olmaları istenmiştir. Hz. Muhammed (s.a.v) bu özel dinin temsilcisi olan peygamberdir. Hz. Muhammed son peygamber olmakla beraber dinimizin esaslarını ve de tüm dünyaya bunu yaymakla görevlendirilmiştir. O’nun yaptığı tüm davranışlar dinimizce sünnet kabul edilir Müslüman topluma sevap kazandırır. Çünkü O her şeyin en güzelini yapmaktadır. İyiliği, hoşluğu, dürüstlüğü yaymak isteyen Hz. Muhammed (s.a.v) çoğu zaman çeşitli zorluklarla karşılaşmıştır. Ancak kendisinin peygamber olduğunun bildirisi gelene kadar mücadele etmekten de hiçbir zaman vazgeçmemiştir. Hira Mağarasında Hz. Muhammed (s.a.v) ilk vahyini almıştır. Bu vahiyde yer alan bilgiler dinimiz için bir hayli önemlidir. Bu ilk vahiy Hz. Muhammed’e (s.a.v) Cuma günü gelmiştir. Gönderilen kitabımızda da aynı şekilde kıyametin Cuma günü kopacağı, Cuma günün ne kadar mübarek bir gün olduğundan söz edilmektedir.

Haberin Devamı

CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

CUMA MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Cuma gününde Müslüman erkeklere birtakım görevler düşer. İlk olarak her Müslüman erkeğin yapması gereken ilk koşul Cuma gününde Cuma namazını aksatmadan kılmaktır. Çünkü Cuma namazına dinimiz çok önem vermektedir. Bizler de bu önem doğrultusunda bize gösterilen bu vazifeyi yerine getirmeliyiz. Çünkü Yüce Allah kullarından istediği her bir vazifenin onlar için daha iyi olacağını bildiği için bunları yapmalarını buyurur. Her gün beş vakit namazın dışında bayram namazlarını ve de Cuma namazlarını erkeklerin hiç atlatmadan kılması gerekir. Cuma günleri camilerde okunan öğle namazı Cuma namazını kılmak için erkekleri camiye çağırır. Bunun üzerine Cuma namazı öğle ezanından sonra kılınmaya başlanır.

Cuma Namazı Nasıl Kılınır?

Cuma namazı kılınırken dikkat edilmesi gereken bazı özellikler vardır. Çünkü bu namaz diğer beş vakit farz olan namazlardan farklı kılınır. Öncelikle tüm cemaat cami hocasının arkasında safhalarda yerlerini alırlar ve 16 rekâtlık Cuma namazı kılınmaya başlanır. Kılınan namazın 4 rekatlık sünneti öğle namazında olduğu gibi kılınır. Cami içerisinde okunan ikinci bir hutbeden sonra iki rekâtlık farzı kılınır. Farzında bitmesinden sonra 4 rekâtlık son sünnet kılınmaya başlanır. Farz ise öğle namazının ilk sünnetinde olduğu gibi kılınır. Ardından Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya" denilerek niyet edilerek öğle namazının farzı kılınır. İşte bu şekilde Cuma namazının kılınır. En sonda ise hoca tespihler çektirir, Ayet-el-kürsi duasını okutur. Böylelikle Cuma namazı sona erer.

Haberin Devamı

Cuma Gününün Toplum Açısından Faydaları

Mübarek Cuma gününde Peygamber Efendimiz (s.a.v.) yaptığı tüm davranışlar ise sünnet olarak kabul edilmiştir. Örneğin Cuma günlerinde Hz. Muhammed (s.a.v.) yıkanır, en güzel ve temiz elbiselerini giyinip, en güzel kokularını sürünürdür. Bu nedenle Müslüman erkeklerin de aynı titizliği göstererek camiye gitmeleri dinimiz açısından çok hoş karşılanır. Bir de Müslümanlar bu mübarek günde mutlaka camilere gitmelidir. Çalışma zamanında bile olsalar çalıştıkları iş yerleri ile görüşüp bu konuda anlaşmalıdırlar. Çünkü hiçbir Cuma namazı kaçırılmamalıdır. Müslümanlığın gerektirdiği görevlerden biridir ve oldukça önemlidir. Bu mübarek günde kadınlar da evlerinde ibadetlerini yapabilirler. Örneğin Yasin-i Şerif, Cuma Duası gibi pek çok önemli dua Kur’an-ı Kerimde yer alır. Haftada bir kez de olsa bu dualar Cuma günlerince okunabilir. Böylelikle kazadan beladan tüm hafta boyunca sizler de korunmuş olursunuz.

Haberin Devamı

Aynı zamanda okunan ve de yapılan tüm ibadetlerin yanında en güzeli de sevdikleriniz tarafından hatırlanmaktır. Sizler Cuma günlerinizde olsun en yakınlarınızı arayarak ya da onlara mesajlar atarak var olduklarını hatırlayıp iyi cumalar dileyebilirsiniz. Artık günümüzde bu tür anma, iyi dilekte bulunma sözlerinin her biri mesaj ile yapılmaktadır. Bu nedenle Cuma mesajları ile artık en yakınınızda bulunan akrabalarınıza, eşe dosta hayırlı cumalar dileyebilirsiniz. Buna örnek olarak aşağıda bulunan Cuma mesajlarından dilediğinizi bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kısa ve anlamlı Cuma mesajları

Rabbim, yarar getirmeyen bilgiden, korkmayan kalpten, duyulmayan duadan, doymak bilmeyen nefisten, açlıktan ki o kötü bir arkadaştır hıyanetteki o ne kötü sırdaştır tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, kocamaktan, ezel-i ömre döndürülmekten, Deccal fitnesinden kötülüğünden, kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden Sana sığınırım.

Ey büyük Rabbim. Hayrı ve şerri ayırt edebilmeyi, imtihan olarak verdiklerine yürekten Amenna diyebilmeyi, göstermiş olduğun yolda yürümeyi, Senin yolundan ayrılmamayı, Seni en çok sevenlerden olmayı bana ve sevdiklerime nasip eyle. Hayırlı Cumalar.

Cuma günleri, duanın kabul olacağı bir an vardır. Cumanın gündüzü, gecesinden daha kıymetidir. AIIah Cumamızı ve ettiğimiz duaları kabul etsin İnşaIIah.

Ey Rabbimiz! Bizi Sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de Sana itaat eden bir ümmet çıkar, bize ibâdet usûllerimizi göster, tevbemizi kabul et. Zîrâ, tevbeleri çokça kabul eden ve çok merhametli olan ancak Sen"sin." (Bakara, 128) Alemlerin efendisine selatu selam(a.s.m) ile Hayırlı Cumalar.

Allah’ım Sen benim Rabbimsin; Senden başka ilah yoktur. Beni Sen yarattın; ben senin kulunum ve gücüm yettiğince Sana olan ahdime ve vaadime bağlıyım. İşlediklerimin (kötülüklerin) şerrinden Sana sığınırım. Üzerimdeki nimetlerini itiraf eder; günahlarımı da ikrar ederim. Beni affet. Zira günahları bağışlayan ancak Sensin. Cumamız kutlu olsun. Hayırlı Nurlu Cumalar

Umutsuz kapılar vardır açılmaz, Rabbimin kapısı büyüktür, kapanmaz. Sen umudunu kaybetme Rabbim kulunu bırakmaz. Hayırlı Cumalar.

Günlerin en değerlisi Cuma'dır. Cuma günü Bayramlardan ve Aşure gününden daha değerlidir. Cuma günü dünyada ve Ahirette müminlerin bayramıdır. Cumanız Mübarek Olsun.

Mübarek Cuma günü yapılacak ibadetlere, diğer günlerde yapılanların, en az iki katı verilmektedir. Buna karşılık ise, Cuma günü yapılan günahlar da iki kat yazılmaktadır. Cuma gününü en hayırlısı ile geçirmek dileğiyle cumanız mübarek olsun.

Öyle bir dua et ki; günahın tövbenin büyüklüğünden ağIasın. Şeytandan Yaratana sığın ki nefsin seni değiI; sen nefsini yakasın. HayırIı CumaIar.