Gazete Vatan Logo

Emeklilerin promosyon ödemeleri hangi tarihte hesaplarına yatırılacak?

Emekliler promosyon ödemeleri için gün sayıyorlar. Maaş ile birlikte hesaplara yatırılacak olan promosyon ödemeleri ile ilgi en fazla merak edilen konu uygulamanın hangi tarihte başlayacağı oldu. İşte emeklililer tarafından merakla beklenen promosyon ödemelerine ilişkin detaylar...

Emeklilerin promosyon ödemeleri hangi tarihte hesaplarına yatırılacak?

Yakın zamanda emeklileri ilgilendiren güzel bir haber ulaştı. Promosyon ödemesi almaya hak kazananlar emekliler Mart ayı itibariyle alabilecek. Emeklilerin promosyon ödemelerini alması için bazı gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Peki bu uygulamaya nasıl başvurulur? İşte haberler ilgili detaylar...

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) önemli bir açıklama geldi. SGK bugün itibarıyle toplam 16 bankayla protokol imzaladığını duyurdu. Emeklilerin maaşlarını aldığı bankaların %99.5'ini kapsayan bu protokolde yer alan bankalar şu şekilde; Ziraat, îş Bankası, Yapı Kredi, ING, Akbank, Burgan, Vakıfbank, TEB, Garanti, QNB Finansbank, Şekerbank, Halkbank, Fibabanka, PTT, Denizbank, ICBC Turkey.

Konuyla ilgili Posta Gazetesi yazarı Bilal Emin Turan da haber yaptı. Haber şu şekilde;

Her ayın 21'inde maaş alan bir kişi maaşıyla birlikte promosyonunu da 21 Mart'ta alacak. Maaşa ilave promosyon 300-450 lira arasında olacak. Maaşı 1000 liranın altında olan 2.3 milyon emekliye 300 lira, 1000-2000 lira arası olan 8.5 milyon emekliye 375 lira, 2000 lira üzerinde olan 791 bin emekliye 450 lira promosyon ödenecek. Toplama bakıldığında 11.5 milyon emekliye 5 milyar liralık promosyon ödenecek. Bu ödemelerin yapılması için ise bankadan promosyon sözleşmesinin imzalanması şart!

Haberin Devamı

EMEKLİ PROMOSYON ÖDEMELERİNDEN FAYDALANMAK İÇİN NELER YAPILMASI GEREKİR?

Promosyon ödemelerinden yararlanmak isteyen emeklilerin bankaya, "3 yıl maaşımı taşımayacağım" sözünün verilmesi ve sözleşme imzalanması gerekiyor. İkinci şart olarak faturalar (Elektrik, su, doğalgaz, telefon) için 2 adet otomatik ödeme talimatı verilmesi isteniyor. Üçüncü şart olarak ise ya kredi kartı alınması ya da kredi mevduat hesabı (ek hesap) açtırılması zorunlu tutuluyor. Emekliler ayın kaçında maaş alıyorsa promosyon ödemesini de aynı gün ve aynı hesaptan alabilecek. T.C. kimlik numarasının son rakamına göre ödeme sırası geldiğinde yatırılmış olacak.