Gazete Vatan Logo

Ekstra ücret yok! Herkes için geçerli

BTK son noktayı koydu. İnternette yeni ve eski düzenleme fark etmeksizin hiçbir aboneye ek ücret yansıtılmayacak.

Ekstra ücret yok! Herkes için geçerli

İnternette kota ve hız konusundaki düzenlemeyi Bilgi Teknolojüeri ve İletişim Kurumu (BTK) yapıyor. BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, dün kafalardaki soru işaretlerine son noktayı koydu. 'Büişim Zirvesi'nde konuşan Sayan, adü kullanım kotalı tarifesi olan bütün abonelerin, kotayı doldurduktan sonra hiçbir ek ücret ödemeyeceğini söyledi. Sayan, cep telefonunda internet hızının da kota bitiminde yavaşlamayacağını belirtti.

6 SAAT KOTA DIŞI

Evinde sınırsız interneti (adil kullanım kotalı) olan milyonlarca kişi için yeni bir dönem başladı. Artık saat 02.00-08.00 arası kullanım kota dışı sayılacak. Yani bu 6 saat arasındaki kullanım aylık kotadan yemeyecek. Bu da kullanıcıları biraz olsun rahatlatacak. Ayrıca, internet hızında da düzenlemeye gidildi. Bir başka deyişle kotasını dolduran kullanıcıların internet hızı düşmeyecek. 2018'de adü kullanım kotasının tamamen kaldırılması bekleniyor.

İNDİRME HIZI ARTTI

Sabit (ev, işyeri) internet hizmetinde ise adil kullanım kotalı tüm paketlerde, indirme hızı tek bir değer olarak saniyede 3 megabit şeklinde uygulanmaktayken, yapılan düzenlemeyle paket hızına göre farklılaşan indirme hızları belirlendiğini dile getiren Sayan şöyle dedi: "Örneğin saniyede 16 megabit hızında paketi olan bir abone kotayı bitirdiğinde indirme hızı saniyede 5 megabit olacak, bu hız fatura kesilene kadar düşmeyecek."

Haberin Devamı