Gazete Vatan Logo

Turkcell 26 yabancı şirkete liderlik etti

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell Teknoloji’nin 5 ülkede 26 şirkete liderlik ederek Nesnelerin İnterneti konusunda geleceğin uygulamalarının geliştirilmesine öncülük ettiğini söyledi

Turkcell 26 yabancı şirkete liderlik etti

Bugüne kadar 788 ulusal, 79 uluslararası patent başvurusu yapan Turkcell Teknoloji, son olarak Avrupa Birliği’nin uluslararası Ar-Ge ve inovasyon ağı olan EUREKA’nın yazılım alanında çalışmalar yürüten ITEA kümesinde kurduğu işbirlikçi analitik platformunda (Collaborative Analytics Platform) 5 ülkeden

26 şirkete liderlik etti.

Proje yönetimini ve liderliğini Turkcell Teknoloji’nin yaptığı TÜBİTAK tarafından da desteklenen işbirlikçi analitik platformunun konusu Nesnelerin İnterneti (IoT) oldu.

Öngörülerde bulundu

Turkcell Teknoloji Proje Yönetimi ve İş Zekası ekiplerinin yanı sıra Belçika, Finlandiya, Fransa, Güney Kore ve İspanya’daki toplam 26 şirketten mühendislerin yer aldığı platformda, 3 yıl boyunca IoT cihazlarından gelen dataların analitik hesaplar ve analizlerle geleceğe yönelik anlamlı veriler olarak kullanılması araştırıldı. Dünya Mobil Kongresi kapsamında Barcelona’da bulunan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Her zaman belirttiğimiz gibi DNA’sında inovasyon olan bir şirketiz. Küresel pazarda rekabet eden bir şirket olarak ülkemizin kalkınması için teknolojinin gelişmesinin çok önemli olduğuna, bunun yolunun da Ar-Ge’den geçtiğine inanıyoruz. Ar-Ge merkezimizde sadece ulusal değil uluslararası işbirliklerine son derece önem veriyoruz. Uluslararası işbirliklerimizin en güzel örneklerinden biri de yönetiminde de olduğumuz ITEA’da liderliğini yaptığımız işbirlikçi analitik platformu oldu. Burada 3 yıl boyunca kendi alanında dünyanın önde gelen 26 şirketiyle Nesnelerin İnterneti konusunda yazılımlar üzerine çalışarak elde edilen verilerin gelecekteki kullanımına yönelik öngörülerde bulunduk.”

Haberin Devamı