Gazete Vatan Logo

Müşterilerinin evine yatıya misafir gidecek

2017’de dengeli büyüme ve kârlılığa odaklanan CarrefourSa’nın Genel Müdürü Hakan Ergin, müşteri memnuniyeti ölçümünü bir adım ileri taşıyacaklarını söyledi. Ergin, “Ben dahil; Türkiye’nin dört bir yanında müşterilerimizin evlerine konuk olacağız, orada kalacağız ve onları daha iyi anlayacağız” dedi

Müşterilerinin evine yatıya misafir gidecek

CarrefourSa Genel Müdürü Hakan Ergin, 2016’nın hızlı bir büyümeden sonra kendileri için ‘hazım yılı’ olduğunu, 2017 yılında dengeli büyüme ve kârlılığa odaklanacaklarını söyledi. Geçen yıl satışlarını yüzde 14 artışla 4.5 milyar TL seviyesine getirdikliklerini kaydeden Ergin, attıkları her adımda “önce müşteri” anlayışıyla hareket ettiklerini vurguladı. 3 milyon TL’lik pazar araştırma bütçelerinin bulunduğunu, bu paranın müşterinin ne hissettiğini, ne istediğini anlayabilmek için harcandığını aktaran Ergin, bu konuda bir ilke imza atacaklarını da açıkladı.

Mart ayında başlıyor

Ergin, “1 yıldır tüketicilerimize güzel bir alışveriş ortamı, bol ürün çeşitliliği ve kalite sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmalarımızı bir adım öteye götüreceğiz, gelecek aydan itibaren Türkiye’nin dört bir yanında müşterilerimizin evlerine konuk olarak alışveriş tercihlerini yerlerinde gözlemleyeceğiz. Ben de dahil müşterimizin evinde kalacağız, dolaplarını açacağız, alışveriş tercihlerini göreceğiz. Mart ayından itibaren bu projemizi hayata geçireceğiz” dedi. CarrefourSA’nın faaliyet gösterdiği her alanda değişim başlattıklarının altını da çizen Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

550 üründe indirim

“Günde yaklaşık 500 bin müşteri ağırlıyoruz. 650 farklı noktada 40 bin ürün, binlerce tedarikçi tarafından devamlı giriyor, çıkıyor. Çok aşırı büyüdüğünüz zaman kontrol dışına çıkabiliyorsunuz. Biz de bunu yaşadık. Bu nedenle 2016 bizim için hazım, dengemizi sağlama dönemiydi. CarrefourSa’nın DNA’sı çok güçlü, bu nedenle beklenenin çok üstünde bir hızla bu dönemi tamamladık. Yıl içinde marketlerimizden alışveriş yapan tüketicilerimizin alışkanlıklarını gözlemledik. Ortaya çıkan sonuçları, en iyi ürünü en iyi fiyat garantisiyle verme sözümüz doğrultusunda etiketlere yansıtmak amacıyla 550 üründe yüzde 14 indirim gerçekleştirdik. Böylelikle kırmızı sepetlerimizi ortaya çıkardık. Bu sayede, 2017’nin müşterilerimiz adına tasarruf yılı olacağına inanıyoruz. 2017 yılından kaygılı değiliz, kendimizi hazırladık ve daha iyi ciro yapacağımıza inanıyoruz.”

Haberin Devamı

İndirim marketleri sınıra dayandı

Hakan Ergin, indirim marketleri olarak nitelendirilen 400 metrekare altındaki marketlerde sınıra gelindiğini söyledi. Ergin, “Bize göre burada sınır 20 bindi ve o sınıra gelindi. Onların biraz zorlanacaklarını düşünüyoruz” dedi.

Türkiye’de 15 yıldır 400 metrekare altındaki marketlerde patlama olduğunu kaydeden Ergin, “Yeni mağaza açıldıkça pazar oraya kayıyor gibi görünüyor ama oyuncularda mutsuzluk artıyor” diye konuştu.

3 bin kişiyi işe alırız

HAKAN Ergin, bu yıl içerisinde 100 milyon liranın üzerinde yatırım yapacaklarını vurguladı. Ergin, “2017’de tabii ki istihdam sağlayacağız, doğal bir rotasyonumuz var, en azından 3 bin kişiyi işe almamız gerekiyor. Firma satın almasından çok, lokasyon satın alması gündemimizde olacak. Ama çok iyi bir fırsat çıkarsa neden olmasın” diye konuştu.