Gazete Vatan Logo

İstanbul deniz taksi ücretleri ne kadar oldu? İBB deniz taksi açılış ücreti kaç lira oldu? İşte mesafeye göre deniz taksi ücreti hesaplama!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (iBB) duyurdu! Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısından deniz taksi açılış ücreti ve taşıma ücretlerine zam yapıldı. Toplantı sonucunda Aralık 2021'de hizmete başlayan İBB Deniz Taksi hizmetlerinde ücret tarifesi değişti. Peki, İstanbul deniz taksi ücretleri ne kadar oldu? İBB deniz taksi açılış ücreti kaç lira oldu? İşte mesafeye göre deniz taksi ücreti hesaplama!

İstanbul deniz taksi ücretleri ne kadar oldu? İBB deniz taksi açılış ücreti kaç lira oldu? İşte mesafeye göre deniz taksi ücreti hesaplama!

İBB duyurdu! İBB deniz taksi açılış ücreti ve taşıma ücretlerine zam geldi. Mesafeye göre deniz taksi ücreti belirlendi. Yapılan açıklamada, yakıt, enflasyon ve ücretlere gelen zammın ücret düzenlemesini zorunlu hale getirdiği belirtildi. Peki, İstanbul deniz taksi ücretleri ne kadar oldu? İBB deniz taksi açılış ücreti kaç lira oldu? İşte mesafeye göre deniz taksi ücreti hesaplama!

 İBB DENİZ TAKSİ AÇILIŞ ÜCRETİ KAÇ LİRA OLDU?

UKOME’nin toplantısında Aralık 2021'de hizmete başlayan İBB Deniz Taksi hizmetlerinde de ücret artışı yapıldı. Oy birliğiyle kabul edilen kararla; 100 lira olan açılış ücreti 210 lira oldu. 

İŞTE MESAFEYE GÖRE DENİZ TAKSİ ÜCRETLERİ

Deniz taksi ücreti 75 lira olan 1-4 mil arası taşıma ücreti 160 lira, 60 lira olan 5-8 mil arası taşıma ücreti ise 125 lira oldu. 

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Deniz Taksi'lerin tanıtım fiyatıyla hizmete başladığını belirterek; son 8 ayda yaşanan yakıt, enflasyon ve ücretlere gelen zammın ücret düzenlemesini zorunlu hale getirdiğini söyledi.

Haberin Devamı