Gazete Vatan Logo

FED toplantısı ne zaman, FED faiz kararı ne olur? 2022 FED toplantı tarihleri ve Eylül ayı FED faiz kararı toplantı saati!

FED faiz kararı toplantısı ne zaman, saat kaçta olacak? 2022 Eylül ayı FED faiz kararı toplantı tarihi ve saati için aramalar yoğunlaştı. ABD'de enflasyonun beklentinin üzerinde gelmesi gözleri FED faiz kararı toplantısına çevirdi. Peki, FED faiz kararı ne olur? FED toplantı tarihleri 2022 ve Eylül ayı FED faiz kararı toplantı saati…

FED toplantısı ne zaman, FED faiz kararı ne olur? 2022 FED toplantı tarihleri ve Eylül ayı FED faiz kararı toplantı saati!

Fed faiz kararı toplantısı için gözler Amerika’da. ABD'de enflasyon rakamları gerilirken, FED’in faizleri 75 baz puan artırılacağı bekleniyor. FED’in alacağı faiz kararı merakla takip ediliyor. ABD Merkez Bankası başkanı Jerome Powell'in yapacağı Fed faiz kararı açıklaması doların konumunu direkt etkileyecek. Öte yandan ABD Merkez Bankası (Fed), temmuz ayında 75 baz puanlık faiz artırımına gitti. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, saat kaçta? FED faiz kararı ne olur

FED TOPLANTISI NE ZAMAN, FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Fed, 20 – 21 Eylül tarihlerinde toplanacak. Faiz kararı 22 Eylül saat 21.00'de açıklanacak.

FED FAİZ KARARI NE OLUR?

Analistler, tarım dışı istihdamın ağustosta yavaşlama göstermesine rağmen sağlam bir hızda artmaya devam ettiğini, bunun Fed'in eylül ayı toplantısında 75 baz puanlık faiz artırımına gideceğine yönelik beklentileri desteklediğini kaydetti.

ABD'nin istihdam verisinin ardından, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in eylül toplantısında yüzde 44 ihtimalle 50 baz puan ve yüzde 56 ihtimalle 75 baz puanlık faiz artışına gideceği tahmin edildi.

Haberin Devamı

Jackson Hole Toplantısında konuşan Powell şunları ifade etmişti:

"Yüksek faiz, yavaş büyüme ve iş gücü piyasasında durulma enflasyonu düşürürken bunlar hane halkına ve şirketlere acı verecek. Bu, enflasyonu düşürmenin talihsiz bir bedelidir. Ancak fiyat istikrarını sağlamamak çok daha fazla acıya sebep olur"