Gazete Vatan Logo

Doğal gaz tüketim desteği başladı! Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor, ödeme miktarı 1.150 TL

İhtiyaç sahibi haneler ve kronik hastalar için doğalgaz desteği verilecek. Kabine toplantısının ardından açıklamalardan bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğalgaz tüketim desteği başvurularının başladığını duyurdu.

Doğal gaz tüketim desteği başladı! Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor, ödeme miktarı 1.150 TL

İhtiyaç sahibi ailelere doğalgaz tüketim desteği! 2021 yılı kış ayında başlatılan doğalgaz tüketim desteği programı bu yıl da devam ediyor. Kabine toplantısının ardından açıklamalardan bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan doğalgaz Tüketim Desteğinde başvuruların başladığını duyurdu.

Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihtiyaç sahibi hanelere verilecek olan doğalgaz tüketim desteği ile ilgili şunları söyledi:

“Geçtiğimiz kış başlattığımız doğalgaz tüketim desteği programını, bu yıl da sürdüreceğiz. Bu destekten yararlanmak isteyen ev sahibi veya kiracı fark etmeksizin tüm vatandaşlarımız 5 Eylül'den itibaren e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilirler.

Kronik hastaların veya yaşam destek cihazlarına bağlı kişilerin bulunduğu hanelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır.”

KIŞ DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da, ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemine ilişkin başvuruların başladığını duyurdu. Bakan Yanık, kiracıların da artık destekten faydalanabileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

3 Milyar TL bütçe ile hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği’ne ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, Mart/Nisan aylarını kapsayan 1’nci dönemine ilişkin ödemelerin yapıldığını belirterek, 331 bini aşkın haneye toplamda 114,2 milyon TL destek verdiklerini hatırlattı.

DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz Tüketim Desteğine başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteğinde başvurular 5 Eylül itibariyle başladı. Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranından gerekli bilgileri doldurarak yapılabilecek. Doğalgaz Tüketim Desteği’ne  https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresinden başvuru yapılabilecek.

Bakan Yanık, Doğal Gaz Tüketim Destek Programı kapsamında başvuruların e-Devlet üzerinden sürdüğünü ifade ederek, “Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden Bakanlığımızca sunulan ‘Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’ ekranından gerekli bilgileri doldurarak başvuru yapabilecek. Bu kapsamda hali hazırda doğal gaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

KİRACILAR DA DESTEKTEN YARARLANABİLECEK

Doğal Gaz Tüketim Destek Programı’ndan daha fazla hanenin yararlanması için yeni düzenlemeler de yaptıklarını kaydeden Bakan Yanık, şunları söyledi: 

 “İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemine ilişkin başvuruların başladı. Önceki dönemimiz içerisinde yer almayan kiracılarımızı da destek kapsamına aldık. Bu doğrultuda başvuru şartları uygun olan ev sahibi veya kiracı olarak ikamet eden, mesken niteliğinde hanelerde yaşayan vatandaşlarımız destekten yararlanabilecek.”

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU KİMLERE VERİLECEK?

Haberin Devamı

Destekten ihtiyaç sahibi haneler ve kronik hastalar yararlanabiliyor. Doğalgaz Tüketim Desteği hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere veriliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca hayata geçirilen “Doğalgaz Tüketim Desteği” programından hanelerin faydalanabilmesi için, başvuru sahibinin şu şartları taşıması gerekmektedir;

- Türk vatandaşı olması,

- E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,

- Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,

- İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması

- Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,

- Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi. 

DOĞALGAZ DESTEĞİ ÖDEMESİ NE KADAR? ÖDEME NASIL ALINACAK?

İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteği ısıl harita baz alınarak belirleniyor. Destek tutarımız 450 TL - 1.150 TL arasında değişiyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar e- Devlet’ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşların destek miktarı kartlarına yatırılacak.

Haberin Devamı

KRONİK HASTALAR NASIL YARARLANACAK?

Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara ek ödeme yapılacak. Ek ödeme alabilmek için  başvurusu sırasında kişinin hastalığına dair raporunu sisteme işlemesi gerekiyor.