Gazete Vatan Logo

Artık zenginler icralık oluyor

Geliri azalan zenginlerin malları değerinin çok altında satışa çıkıyor

icrafirsatlari.com’un yöneticisi Tuğçe Ertürk, "Eskiye nazaran son zamanlarda yüksek gelirli kesimin yalı, köşk, villa, gulet, otel gibi lüks gayrimenkulleri ve menkulleri satışa çıkıyor. Bu da yüksek gelirli kesimin gelir düzeyinin azaldığının göstergesi olarak görülebilir" dedi.


Eskiden borcunu ödeyemeyen orta ve düşük gelirli aileler icra korkusuyla yaşarken, günümüzde aksine yüksek gelirli kesimin menkul ve gayrimenkulleri icraya düşüyor.

icrafirsatlari.com’un yöneticisi Tuğçe Ertürk, "Eskiye nazaran son zamanlarda düşük gelirli kesiminin aksine yüksek gelir kesimin yalı, köşk, villa, gulet, otel gibi lüks gayrimenkulleri ve menkulleri satışa çıkıyor. Bu da yüksek gelirli kesimin gelir düzeyinin azaldığının göstergesi olarak görülebilir" değerlendirmesini yaptı.

2011 yılında ayda 4 bin ile 4 bin 500 gayrimenkulün ihaleye çıktığına işaret eden Tuğçe Ertürk, bu yıl 6 bin 100 civarında gayrimenkulün satışa çıkmayı beklediğini söyledi. Ertürk, bunların 2 bin 850'sinin konut, 964'ünün işyeri, 2 bin 286'sının arsa ve tarla olduğunu belirtti. İcraya düşen gayrimenkul ve menkullerin değerinin çok altında satışa çıkarılmak zorunda olduğunu hatırlatan Ertürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Örneğin bir işadamının kredi borcu nedeniyle Kandilli'deki 2 bin metrekare üzerine kurulu yalısına el konuldu. Piyasa değeri 80 milyon lira olan yalı 68 milyon lira üzerinden satılıyor. Yine aynı şekilde Kandilli'de İsmail Paşa Yalısı'nın boğaz manzaralı 390 metrekarelik dubleks dairesi de 7 milyon 800 bin lira muhammen bedel biçilmesine rağmen 4 milyon 680 bin liradan satışa çıkacak. Gaziantep'te geçen yıl icradan satışa çıkarılan ama satılamayan bir otel ve alışveriş merkezi bu yıl yeniden alıcı arayacak."

Fiyatlar piyasanın altında

Gayrimenkul ihalelerinde 50 bin liradan 3 milyon liraya kadar yalı, köşk, villa ve daire bulunduğunu belirten Ertürk, bu ihalelerde piyasanın yüzde 40-50 altına gayrimenkul alma fırsatı olduğunu vurguluyor. Ertürk, 2 yıldır üyelerine anahtar teslim hizmet verdiklerini belirterek, şöyle devam etti: "Profesyonel ekibimiz ve avukatlarımız ihalelere iştirak ederek alımı gerçekleştiriyor. İhale öncesinde tüm detaylı araştırmalar (kaza raporu, km. bilgisi, tapu ve imar durumları) yapılarak üyelerimize kazanç sağlayacak bir üst limit belirledikten sonra ihaleye katılarak, piyasanın yüzde 40-45 altına alım gerçekleştiriyoruz. İhale alımından sonra üyelerimize tam destek vererek tüm evrak işlemlerini (ruhsat, sigorta, muayene, tapu) avukatlar aracılığıyla tamamlayarak menkul ya da gayrimenkulü anahtar teslim olarak müşterimize sunuyoruz."


Araç ihaleleri de arttı


Araç ihalelerinin de geçen yıla göre çok fazla arttığını söyleyen icrafirsatları.com'un yöneticisi Tuğçe Ertürk, şöyle konuştu: "Önümüzdeki bir ay içinde 3 bin 115 araç ihaleyle satışa çıkarılacak. Bunların 1.980'i binek otomobil, 980'i ticari otomobil, 155'i traktör -arazi taşıtı. Araç ihalelerinde 5 bin liradan 900 bin liraya kadar her marka ve modelde, her kesime göre araç bulunuyor.




Haberin Devamı