Gazete Vatan Logo

Akbank Avrupa kürsüsünde

Akbank, Euromoney’nin “Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Bankası” ödülünü alan ilk Türk bankası oldu.

Akbank Avrupa kürsüsünde

Dünyanın en önde gelen ve saygın finans yayın gruplarından Euromoney tarafından düzenlenen “2016 Mükemmellik Ödülleri” (2016 Excellence Awards) sahiplerini buldu. Akbank büyük bir başarıya imza atarak “Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Bankası” seçildi. Akbank, bu büyük ödülü alan ilk Türk bankası oldu. Aynı törende Akbank 7’nci kez “Türkiye’nin En İyi Bankası” seçildi.

Akbank’ın çifte başarısını değerlendiren Akbank CEO’su Hakan Binbaşgil, elde edilen başarının vizyoner, belli bir stratejiye dayanan, istikrarlı, azimli ve motive bir takım çalışmasının sonucu olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti: “Akbank’ın sadece Türkiye’nin değil Orta ve Doğu Avrupa’nın da en iyi bankası olduğunu öğrenmek bizler için büyük bir gurur. Türkiye’den bir bankanın bu ödülü alması bankacılık sektörümüz açısından da önemli. Bu başarı tüm Akbanklılar’ın. Genel müdürlükten bölgelere, şubelerden iştiraklerimize bu başarıda tüm Akbanklılar’ın katkısı, emeği var.”

Akbank’ın müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini yükselten çalışmaları, yenilikçi ürün ve hizmetleri, yüksek teknoloji kullanımı gibi konularda Türkiye’de çıtayı daha da yükselttiğini kaydeden Binbaşgil, “Sürdürülebilirliği ön planda tutarak riski de iyi yönettik. Bütün bunların gelişimimize katkısı oldu” dedi.

Haberin Devamı

Türkler’in geldiği yeri gösteriyor

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, ödülden dolayı Akbank çalışanlarına teşekkür mesajı yayınladı. Ödülün hem Akbank’ın güçlü performansının hem de Türk bankacılık sektörünün geldiği yerin göstergesi olduğunu belirten Sabancı Dinçer, bu tarihi başarıda işini en iyi şekilde yapmak için çaba gösteren Akbanklılar’ın katkısına dikkat çekti. Sabancı Dinçer bu önemli başarıya müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için tüm Akbanklılar olarak hep beraber özveri ve disiplinle çalışarak, takım ruhuyla birbirlerine destek olarak ulaştıklarını kaydederek, Akbank çalışanlarına yönetim kurulu adına teşekkür etti.