Gazete Vatan Logo

Okullar ne zaman açılacak? 2023 Eğitim Vizyonu Takvimi'nde neler var? İşte İlkokullar, ortaokullar ve liseler için yeni program...

Corona virüs salgını nedeniyle eğitimde alınan önlemler ve yapılan yeniliklerle ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim Vizyonun takvimi ve uygulamalar konusunda koronavirüs salgınının bazı sınırlamalar getirdiğine dikkati çekti. Selçuk, bazı konularda beklenenden daha çabuk mesafe alındığını dile getirerek Eğitim Vizyonu takviminde bazı konularda 2 yıl öndeyiz açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk'un bu açıklamalarının ardından internette "Okullar ne zaman açılacak? 2023 Eğitim Vizyonu Takvimi'nde neler var?" soruları araştırılıyor. İşte İlkokullar, ortaokullar ve liseler için yenilikle getiren 2023 Eğitim Vizyonu takvimi...

Okullar ne zaman açılacak? 2023 Eğitim Vizyonu Takvimi'nde neler var?  İşte İlkokullar, ortaokullar ve liseler için yeni program...

Corona virüs salgını nedeniyle eğitimde getirilien yenilikler ve çalışmalar hakkında bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Türkiye ve dünyanın zorlu bir dönemden geçtiğine işaret etti. Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu'nda, hangi işin ne zaman yapılacağının somut şekilde belirlendiğini, bu hedeflerden asla vazgeçmediklerini vurguladı. Eğitim Vizyonun takvimi ve uygulamalar konusunda koronavirüs salgınının bazı sınırlamalar getirdiğine dikkati çeken Selçuk, bazı konularda beklenenden daha çabuk mesafe alındığını dile getirdi. Peki, 2023 Eğitim Vizyonu Takvimi'nde neler var? İlkokullar, ortaokullar ve liseler için yeni program ne zaman belli olacak? Okullar ne zaman açılacak? İşte 2023 Eğitim Vizyonu Takvimi ve detayları...

Corona virüs nedeniyle eğitim bu yıl bir çok yenilikle karşı karşıya kaldı. Virüs nedeniyle ara verilen eğitimde yeni bir dönem başladı ve ilköğretimden üniversiteye kadar eğitimin her kademesinde uzaktan eğitim modeli uygulandı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 Mayıs 2020 tarihinde yaptığı açıklamasında okulların 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının sona erdiğini yeni Eğitim Öğretim yılının Eylül ayında açılacağını açıklamıştı.

Haberin Devamı

CORONA VİRÜS SÜRECİ HIZLANDIRDI

Eğitimde getirilen yenilikle ve çalışmalar hakkında bilgi veren Milli EĞitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye ve dünyanın zorlu bir dönemden geçtiğine işaret ederek Eğitim Vizyonun takvimi ve uygulamalar konusunda koronavirüs salgınının bazı sınırlamalar getirdiğine dikkati çekti. Bakan Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu'nda, hangi işin ne zaman yapılacağının somut şekilde belirlendiğini, bu hedeflerden asla vazgeçmediklerini vurgulayarak bazı konularda beklenenden daha çabuk mesafe alındığını dile getirdi.

YENİ İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSE TASARIMLARI

Türkiye ve dünyanın zorlu bir dönemden geçtiğine işaret eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu'nda, hangi işin ne zaman yapılacağının somut şekilde belirlendiğini, bu hedeflerden asla vazgeçmediklerini vurguladı.

Eğitim Vizyonun takvimi ve uygulamalar konusunda koronavirüs salgınının bazı sınırlamalar getirdiğine dikkati çeken Selçuk, bazı konularda beklenenden daha çabuk mesafe alındığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Mesela öğretmen eğitiminde beklentimizden yaklaşık 1 yıl, uzaktan eğitim, dijital altyapı ve benzeri konularda yaklaşık 2 yıl öndeyiz. Birdenbire bazı konularda öne geçtik. Ama örneğin okul öncesi eğitimin zorunlu olması konusunda, takvimimizi biraz zorluyoruz. Bu zorlukları nasıl yaşarız, nasıl üstesinden geliriz diye de ele alıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İlkokullar, ortaokullar ve liseler için yeni program konusundaki çalışmaların kapsamını biraz daralttıklarını bildiren Selçuk, şunları kaydetti:

"Çünkü tam bu işin belli bir noktaya geleceği dönemde birdenbire salgın başladı ve biz başka işlerle uğraşmak durumunda kaldık. Akademisyenlerimizin vakit ayıramaması gibi durumlar oldu. Biz ortaöğretimle, ilkokulla, ortaokulla ilgili 100'ün üstünde kuruluşa mektup yazdık, görüş istedik, salgından önce velilerimizi, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi davet ettik, 'Nasıl bir ilkokul, ortaokul, lise programı, yaklaşım bekliyorsunuz' dedik. Uzmanlarla, okul müdürleriyle oturumlar yapıldı, buradan edindiğimiz içeriklerle biz ilkokul, ortaokul ve lisede önümüzdeki yıl için neler yapabileceğimiz hususunda bir çerçeve oluşturduk. İnşallah onu da kamuoyuyla paylaşacağız."

Haberin Devamı

2023 EĞİTİM VİZYONU TAKVİMİ

2018 yılında açıklanan 2023 Eğitim Vizyonu ve 11. Kalkınma Planı kapsamında öğretim programlarının esnek, modüler ve uygulamalı yapıya kavuşturulması hedefleniyor. Bakanlık, bu hedef doğrultusunda, temel becerilere ilişkin zorunlu derslerin korunması şartıyla zorunlu ders saati ve çeşitlerinin azaltılması, çizelgelerinin yeniden yapılandırılması, özel eğitim ihtiyacı olan bireylere yönelik müfredatların geliştirilmesi, hayat boyu öğrenme programlarının çeşitliliği ve niteliğinin artırılması çalışmalarına devam edecek.

2023 EĞİTİM VİZYONU TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

MEB 2023 EĞİTİM VİZYONU İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı