Gazete Vatan Logo

KPSS puanı kaç yıl geçerli olacak? KPSS sonucu geçerlilik süresi uzatıldı mı?

2022 KPSS ile ilgili soruşturma devam ediyor. Devlet Denetleme Kurulu ÖSYM’de KPSS ile ilgili incelemelerine devam ediyor. Soruşturma devletin diğer birimleri tarafından da derinleştirilirken KPSS ile ilgili yeni takvim ve personel alımları ile ilgili süreç de adaylar tarafından merakla bekleniyor. ÖSYM yeni KPSS sınqav takviminin 17 Eylül’de açıklanacağını duyururken, İletişi Bakanı Fahrettin Altın da KPSS ile personel alım sürecinin yeni KPSS takvimine göre güncelleneceğini belirtti. KPSS’nin geçerlilik süresi ile ilgili de açıklama yapıldı. Peki, KPSS puanı kaç yıl geçerli olacak? KPSS sonucu geçerlilik süresi uzatıldı mı? Son iki yılın KPSS sonuçları bu yıl da geçerli olacak mı? İşte merak edilen soruların yanıtları!

KPSS puanı kaç yıl geçerli olacak? KPSS sonucu geçerlilik süresi uzatıldı mı?

2022 KPSS sorularının sızdırılması iddiası ile ilgili soruşturma devam ediyor. Uzmanların incelemeleri neticesinde ön rapor yayınlandı. Develt Denetleme Kurulu tarafından araştırma devam ederken konu ile ilgili bağlantılı her detay inceleniyor. Öte yandan ÖSYM KPSS ile ilgili yeni takvimin 17 Eyül’de açıklanacağını duyurdu. İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, KPSS ile personel alımı ile ilgili sürecin de yeni KPSS takvimi ile netlik kazanacağını açıkladı. Ayrıca KPSS’nin geçerlilik süreci ile ilgili açıklama da yapıldı. Peki, KPSS puanı kaç yıl geçerli olacak? KPSS sonucu geçerlilik süresi uzatıldı mı? Son iki yılın KPSS sonuçları bu yıl da geçerli olacak mı? İşte detaylar…

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptığı açıklamada, "2022-KPSS kapsamında 31 Temmuz’da yapılan oturumların iptal edilmesi, 6-7 ve 14 Ağustos'ta yapılacak oturumların da ertelenmesi nedeniyle, kamu kurumlarımızın KPSS ile personel alım süreçleri yeni KPSS takvimine göre güncellenecektir." ifadelerini kullandı. Altun,1 7 Eylül'de yeni KPSS takviminin açıklanacağını belirterek, şunları söyledi;

Haberin Devamı

“KPSS ile alım yapmayı planlayan kamu kurumlarımız, kontenjan ve şartlarını 17 Eylül’de başlayacak KPSS takvimindeki sınavların gerçekleşmesi ve sonuçların açıklanmasının ardından ayrıca duyuracaktır.”

KPSS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ OLACAK?

Altun KPSS puanının geçerlilik süresi ile ilgili Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

“Süreci en başından beri titizlikle takip eden Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği üzere, bu konuda tek bir vatandaşımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade edilmeyecektir. Bu yıl kamu görevlerine atanacaklar için “KPSS sonucu geçerlilik süresi” bir sonraki KPSS ile birlikte son iki yılın KPSS sonuçlarını da kapsayacak şekilde uygulanacak, herhangi bir hak kaybına neden olunmayacaktır."