Gazete Vatan Logo

EKYS 2020 başvuru tarihi ve sınavı ne zaman? (2020 EKYS takvimi, ücreti ve kılavuzu)

EKYS başvurusu ne zaman? EKYS sınav tarihi belli mi? soruları öğretmenler tarafından merakla bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde görev yapan öğretmenler, MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı EKYS’yi sabırsızla bekliyor. İşte 2020 EKYS takvimi, ücreti ve kılavuzu hakkında merak edilenler…

EKYS 2020 başvuru tarihi ve sınavı ne zaman? (2020 EKYS takvimi, ücreti ve kılavuzu)

MEB bünyesinde öğretmen olanlar, yönetici olmak için ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavına giriyor. MEB 2020 EKYS için de artık sayılı günler kaldı. Peki, EKYS 2020 başvuru tarihi ve sınavı ne zaman? İşte ÖSYM tarafından yayınlanan EKYS 2020 Sınav Takvimi…

2020 EKYS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

2020 EKYS Başvuru tarihinin 30 Ocak’a kadar açıklanması bekleniyor. Başvurular ÖSYM üzerinden yapılabilecek.

EKYS başvuru tarihini kaçıranlar için geç başvuru tarihi ise 13 Şubat 2020’de olacak. Öğretmenler 13 Şubat 2020 tarihinde gece saat 23.59'a kadar geç başvuruda bulunabilecek.

2020 MEB EKYS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı 2020 yılı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı, ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre; 15 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

MEB 2020 EKYS sınav sonuçları da yine ÖSYM tarafından 9 Nisan 2020 tarihinde ilan edilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Sınava başvuracak adayların Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmaları gerekmektedir. Bu şartı taşımayan adayların başvuruları sistem tarafından engellenecektir.

Haberin Devamı

Yazılı sınava katılmak üzere, yönetici olarak görevlendirme şartlarını taşıyan öğretmenler ile müdürlüğe görevlendirilmek isteyen müdür başyardımcıları ve müdür yardımcıları başvuruda bulunabilecektir.

Hâlen yönetici olarak görev yapanlardan isteyenler de, yazılı sınav puanını, puanların geçerlik süresi içinde kullanmak üzere yazılı sınava başvuruda bulunabilecektir.

Adaylar başvurularını, 22-30 Ocak 2020 tarihleri arasında bir başvuru merkezinden veya https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaktır. Geç başvuru günü, 13 Şubat 2020 tarihidir.

Sınava başvurular, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacaktır. Başvuru merkezleri listesi başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinde sınava başvuru bilgileri içerisinde yer alacaktır. ÖSYM başvuru merkezleri başvuruları, hafta içi çalışma günlerinde ve mesai saatleri içinde alacaktır. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı bulunan adaylar; başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabilecektir.

Haberin Devamı

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı bulunmayan adaylar, başvuru işlemlerini bir başvuru merkezinden yapacaktır. Posta ve benzeri yolla başvuru alınmayacaktır.

Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli olarak kabul edilecektir.

Başvurusunu bir başvuru merkezinden yapacak adaylar, ÖSYM’nin internet adresinden edinecekleri Aday Başvuru Formunu (Sınava başvuru tarihlerinde yayımlanacaktır.) doldurmuş olarak ÖSYM Başvuru Merkezlerine şahsen başvuracaktır. Adaylar başvurularını yaparken, doldurulmuş Aday Başvuru Formunu, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportlarının aslını veya T.C. Kimlik Kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan “fotoğraflı, barkodlu-karekodlu” veya “fotoğraflı, imzalı-mühürlü-barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi”ni yanlarında bulundurmaları zorunludur.

Haberin Devamı

ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru yapan adayların başvurularının tamamlanması için başvuru ekranında “Başvuru İşlemi ÖSYM’ye Bildirilmiştir.” açıklamasını mutlaka görmeleri, sınav ücretini yatırmaları ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan alarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklamaları gerekmektedir.

Başvuru bilgileri sisteme kaydedilen adaylar, sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaktır. Sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri iptal edilecek ve bu adaylara Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

2020-MEB-EKYS SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

2020 yılı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı ücreti 180 TL olacak. Geç başvuru sınav ücreti ise 270 TL olacak.

Haberin Devamı

Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı Duyurusu (2020-MEB-EKYS)

https://www.osym.gov.tr/TR,15653/2019-meb-ekys-kilavuz-ve-basvuru-bilgileri.html