Gazete Vatan Logo

EBA TV canlı izle! EBA uzaktan eğitim haftalık ders programı ve TRT EBA TV frekans bilgileri…

EBA TV uzaktan eğitim dersleri devam ediyor. MEB ve TRT işbirliği ile gerçekleştirilen EBA canlı ders yayınları haftanın ilk gününde de takip ediliyor. Saat 90:00’da başlayan EBA TV canlı ders yayınları TRT üzerinden ilköğretim, ortaokul ve lise öğrencileri için 3 kanal üzerinden gerçekleştiriliyor. İşte EBA haftalık ders programı, EBA TV canlı izleme linkleri ve TRT EBA TV frekans bilgileri

EBA TV canlı izle! EBA uzaktan eğitim haftalık ders programı ve TRT EBA TV frekans bilgileri…

İlköğretim, ortaokul ve lise öğrencileri için EBA üzerinden uzaktan eğitim canlı ders yayınları devam ediyor. Uzaktan eğitim kapsamında TRT ve EBA ile ortak yürütülen proje kapsamında canlı ders yayınları sürüyor. Öğrenciler canlı ders yayınlarını TRT EBA TV üzerinden takip edebiliyor. Evde interneti bulunmayan öğrenciler TRT frekans ayarlarını yaptıktan sonra TV ekranından evinde internet bağlantısı bulunan öğrenciler ise TRT EBA TV online internert sitesi üzerinden canlı yayınları takip edebiliyor. Uzaktan eğitimde 09:00'da başlayan canlı ders yayınları öğleden sonra tekrar yayınları ile devam ediyor. Bu haftaki canlı yayın derslerinin haftalık ders programı da belli oldu. İşte 13-17 Nisan haftalık ders programı ve TRT frekans bilgileri...

TRT EBA TV CANLI DERS YAYINI İÇİN TIKLAYINIZ

EĞİTİM KANALLARI UYDU AYARLARI NASIL YAPILACAK?

SD (Standart çözünürlüklü): TRT-EBA TV İlkokul SD, TRT-EBA Ortaokul SD, TRT-EBA TV Lise SD kanalları, TÜRKSAT uydusu üzerinden 1916 MHz, Vertical (Dikey), Sembol Oranı:30.000 FEC:3/4 parametreleri ile yayınlanmaktadır. TKGS (TÜRKSAT Kanal Güncelle Sistemi) sistemine sahip uydu alıcılarda ya da uydu alıcılı TV'lerde TRT-EBA TV İlkokul SD 89. kanaldan, TRT-EBA TV Ortaokul SD 90. kanaldan, TRT-EBA TV Lise SD 91. kanaldan izlenebilecek.

Haberin Devamı

HD (yüksek çözünürlüklü): TRT-EBA TV İlkokul HD, TRT-EBA TV Ortaokul HD, TRT-EBA TV Lise HD kanalları, TÜRKSAT uydusu üzerinden 12084 MHz, Horizontal (Yatay), Sembol Oranı:13750 FEC:2/3 parametreleri ile yayınlanacak. TKGS sistemine sahip olan uydu alıcılarda ya da uydu alıcılı televizyonlarda TRT-EBA TV İlkokul HD 86. kanaldan, TRT-EBA TV Ortaokul HD 87. kanaldan, TRT-EBA TV Lise HD 88. kanaldan izlenebilecek.

TÜRKSAT uydularından şifreli platform hizmeti veren D-Smart, Tivibu Uydu ve Digiturk (TÜRKSAT aboneleri) eğitim yayınlarını nasıl takip edebilir?

TÜRKSAT uydularından şifreli platform hizmeti veren D-Smart, Tivibu Uydu ve Digiturk TÜRKSAT Uydusu platformları da kendi akıllı kanal sıralamasına eklemek suretiyle yayınları abonelerine iletecek.

Haberin Devamı

İLKÖĞRETİM 13-17 NİSAN DERS PROGRAMI

ORTAOKUL 13-17 NİSAN HAFTALIK DERS PROGRAMI

LİSE 13-17 NİSAN HAFTALIK DERS PROGRAMI

TRT-EBA TV YAYINLARININ TEKRARLARI OLACAK MI?

Yayınlar aynı kanalda ve gün içinde 1 veya 2 kez tekrar edilecek. Tekrarlayan yayın akışı da yine "eba.gov.tr" ve TRT internet sitelerinden öğrenilebilecek. Ayrıca "eba.gov.tr" üzerinden de yayınlanan içeriklerin kayıtlarına ulaşılabilecek.

TRT-EBA TV TELEVİZYON KANALLARI YAYIN AKIŞINA NEREDEN ULAŞILIR?

Yayın akışlarına "eba.gov.tr" ana sayfasından ve TRT internet sitesinden günlük ve haftalık yayın akışına ulaşılabilecektir. Ayrıca, her akşam yayın sonlandıktan sonra ve sabah yayın başlayana kadar televizyon ekranından görüntülenebilecek.