Gazete Vatan Logo

EDevlet Giriş İşlemleri Ve Yurtdışında E Devlet Kullanma

Yurt dışındaki vatandaşlarımız E Devlet sistemini kullanabilirler. E Devlet giriş ve E Devlet şifre işlemlerini nasıl yapacağınızı haberin devamını okuyarak öğrenebilirsiniz.

E Devlet portalı T.C. vatandaşı olan tüm kişilerin kullanımına sunulmuş durumdadır. Türkiye sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşların PTT üzerinden yapacağı işlemler ile portala giriş sağlaması mümkünken yurtdışında PTT gibi bir seçeneğin olmaması nedeniyle farklı işlemlerin yapılması gerekmektedir. Özellikle ilk defa E Devlet portalına giriş yapacak olan kişilerin yaşayacağı üyelik işlemleri ile ilgili başvurulacak kurumlar elçilik ve konsolosluklardır.

E DEVLET

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

Yurtdışında yaşayan ve Türkiye’ye gelmeyen ya da acil olarak E Devlet portalını kullanması gereken kişilerin şifre ve diğer devlet portalı işlemleri için en yakın elçiliğe ya da konsolosluğa gitmesi yeterli olacaktır. Kuruma gittiğinizde, görevli personeller tarafından tüm işlemler yapılarak gerekli bilgiler size sağlanacaktır. Böylece E Devlet’e giriş yapabilmeniz için gerekli olan şifreyi alabilirsiniz.

Şifrenize sahip olduktan sonra internet bağlantısı olan herhangi bir cihaz üzerinden E Devlet kapısına giriş yapabilir ve T.C. kimlik numaranız ile almış olduğunuz şifreyi kullanarak sisteme giriş yapmanız mümkün olacaktır. Böylece yurtdışında olsanız dahi, devlet kapısının sağladığı imkanlardan yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

E Devlet’e giriş yapmak için şifre gerekli olsa da mobil imza ya da elektronik imza kullanılıyorsa, kurumlara gitmeden de şifrenin oluşturulması mümkündür. Devlet kapısı üzerinden yapılan açıklamalarda da belirtildiği gibi mobil imza ya da elektronik imza kullanarak sisteme giriş yaptıktan sonra şifre bölümündeki seçenekleri kullanarak şifrenizi belirleyebilirsiniz. Ayrıca kimlik kartlarının pilot il olarak kullanıldığı Bolu ilindeki vatandaşlar, elektronik kimlik kartları ile de şifre almadan sisteme giriş yapabilir. Önümüzdeki yıllarda yurt genelinde kullanılması beklenen elektronik kimlik kartları ile online olarak yapacağınız devlet işlemleri çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecektir.

Tüm bu bilgiler dahilinde gerek yurtiçindeki, gerekse de yurtdışındaki vatandaşların E Devlet kullanımı için gerekli olan şifre için belirtilen işlemleri yapması ve şifre alması yeterli olacaktır.

Haberin Devamı