Gazete Vatan Logo

EBA kurs sistemine başvurular bugün sona erecek!

Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre EBA kurs programı başvuruları 22 eylülde başladı. 27 eylülde sona erecek EBA kurs programı başvuruları, ilköğretim ve orta öğretim öğrencilerince yapılabilecek. Öğrenciler yeni eğitim yılı boyunca EBA kurs programı hizmetlerinden 3 dönem halinde yararlanabilecek.

EBA kurs sistemine başvurular bugün sona erecek!

Türk eğitim dünyasında son dönemlerde çok ciddi değişiklikler göze çarpıyor. Özellikle 2016-2017 eğitim öğretim yılının 15 temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olaylar çerçevesinde büyük tartışmalar altında başlaması ile birlikte eğitim dünyasında çok önemli yenilikler bulunuyor. Öğrencilerin çağdaş, güvenli ve kesinlikle kaliteli bir eğitimden özgürce yararlanabilmelerinin sağlanması çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar bulunuyor. Bunlardan birisi de EBA kurs programı hizmetleridir. Geçtiğimiz yıl içerisinde Türk eğitim sisteminde çok önemli bir değişim yaşandı.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte Türkiye’de faaliyet gösteren her bir dershane ve özel okul dışı kurs programı hizmeti sunan eğitim kurumunun faaliyetlerine son verildi ve kapatıldı. Bu yüzden Türkiye’de ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde milyonlarca öğrenci için okul dışı kurs desteği alabilecekleri bir eğitim kurumu kalmamış oldu. Ayrıca bu kapatılan dershaneler, devletten destek alarak özel okul olarak faaliyetlerini sürdürebilme şansına sahip olabilmişti. Ancak 2016-2017 eğitim öğretim yılı 15 temmuz darbe girişimi ardından çok sayıda özel okulun ve eğitim kurumunun kapatılması ile başladı. 2016-2017 eğitim öğretim yılında milyonlarca öğrenci okul derslerine katkı sağlaması ve aynı zamanda da liseye giriş sınavları ya da üniversiteye giriş sınavları destekleri için Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı hizmetlerinden yararlanabilecek.

Haberin Devamı

Milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisinin yararlanabilmekte olduğu Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı hizmetleri 2015 yılında dershanelerin kapatılmasının ardından 2015-2016 eğitim öğretim yılı itibari ile sunulmaya başlandı. Bu kapsam çerçevesinde de 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde 10 milyonu aşkın ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs programı hizmetlerini kullandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri ile mezunlarına yönelik olarak sunulan Eğitim Bilişim Ağı için yeni eğitim yılına yönelik olarak kurs programı başvuruları 22 eylül itibari ile başladı.

Haberin Devamı

İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri 22 eylül – 27 eylül tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan EBA kurs programı hizmetlerine başvuruda bulunabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak sunulan EBA kurs portalı hizmetlerine başvuru işlemleri ilköğretim 5, 6 ve 7.sınıf öğrencileri ile lise 9, 10 ve 11.sınıf öğrencileri tarafından haftalık 12 saate kadar 5 farklı dersten EBA kurs programı hizmetten yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Ayrıca ilköğretim 8.sınıf öğrencileri ile lise 12.sınıf öğrencileri tarafından haftalık 18 saate kadar 6 farklı dersten EBA kurs programı başvuru yapabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eğitim Bilişim Ağı kurs programı hizmetlerini tercih eden öğrenciler 2016-2017 eğitim yılı boyunca birinci dönem, ikinci dönem ve yaz dönemi şeklinde 3 dönem halinde kurs uygulamalarından internet ortamında EBA giriş ekranı aracılığı ile yararlanabilecek. Öğrenciler kolaylıkla bakanlığı akademik personellerinin hazırlamış olduğu seviyelerine uygun ve güvenli bir kurs programından ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

Haberin Devamı