Gazete Vatan Logo

e-YDS sonuçları nereden öğreniliyor?

2017 Elektronik Yabancı Dil Sınavı(e-YDS/2) sonuçları açıklandı. e-YDS sonuçları ÖSYM’ nin resmi sitesi üzerinden öğrenilebiliniyor. e-YDS sonuçları ve itiraz işlemleri hakkındaki son gelişmeler haberimizde!

e-YDS sonuçları nereden öğreniliyor?

Akademik kariyer hedefleri olan herkes yabancı dil sınavlarından bir tanesine girmek zorundadır. e-YDS’de bu doğrultuda gerçekleştirilen bir sınavdır. İnternet üzerinden gerçekleştirilen bu sınav belirli sınav merkezlerinde 25 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirildi. e-YDS ÖSYM tarafından uygulamaya konulan yeni bir sınav türüdür.

E-YDS SONUÇLARI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

e-YDS Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

25 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilen e-YDS aynı gün saat 20.00 civarlarında adaylara ilan edildi. e-YDS diğer sınavlardan farklı olarak elektronik ortamda gerçekleştirildiği için sınav sonuçları bu kadar kısa bir süre içerisinde adaylara ilan edilmiş oldu. Sınav sonucunu öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesine T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile girerek öğrenebilirler. Sınav sonuçları için adaylara herhangi bir belge gönderimi olmayacaktır. İnternet sayfasından ilan edilen sonuçlar tebliğ niteliği taşımaktadır. Sonuçlar sadece ÖSYM internet sitesinden görülebilecektir.

Haberin Devamı

e-YDS Sınav Sonucuna Nasıl İtiraz Edilir?

e-YDS’ye giren e sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte bir hata olduğunu düşünen adaylar, ÖSYM’ye dilekçe ile itiraz işlemi yapabilirler. İtiraz işlemi için gerekli olan dilekçe, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 10 gün içerisinde ÖSYM’ye ulaştırılmalıdır. Adayların inceleme masrafı karşılığı olarak ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi hesabına gerekli ücreti yatırmaları gerekmektedir. Gerekli olan ücretin dekontu da itiraz dilekçesine eklenmeli ve ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı adresine yollanmalıdır. İtiraz süresi için ÖSYM Genel Evrak kayıt tarihleri esas alınacaktır. Belirtilen süre dışında yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Dilekçe üzerinde T.C. kimlik numarası, adres, evrak kayıt numarası gibi bilgilerin yer alması gerekmektedir. Bu bilgilerin bulunmadığı dilekçeler de ÖSYM tarafından işleme alınmayacaktır. Bu yüzden dilekçe gönderilmeden önce gerekli bilgilerin tam olup olmadığının kontrolü sağlanmalıdır.

Haberin Devamı

e-YDS Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır?

e-YDS sınavı her yıl belirli aralıklar ile yapılmaktadır. 25 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilen e-YDS sonuçlarının açıklanmasının ardından bir sonraki e-YDS 18 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilecektir. Bu sınav için başvurular 23 Şubat ve 9 Mart tarihleri arasında yapılacaktır. Sınavlar sadece belirli sınav merkezlerinde gerçekleştirilmektedir. Bu sınav merkezleri İstanbul, Ankara ve İzmir’de yer almaktadır. Sınav için ayrılan kontenjanı İstanbul için 431, Ankara için 4000 ve İzmir için 72 kişidir. Sınav için ücretini ilk yatıranlar kontenjana dahil olmaktadır. Kontenjanın dolması ile birlikte sistem kapanır ve diğer adayların işlem yapılmasına izin verilmez.

Elektronik Yabancı Dil Sınavına Kaç Defa Girilir?

e-YDS’ye girmek isteyen adayların sayısının her geçen gün artması ile birlikte ÖSYM her adayın yılda bir defa girebileceğini belirten maddesinde değişikli yapmış ve adayların 3 ayda bir defa aynı dilden sınava girebilmelerine olanak sağlamıştır. Böylece sınavdan düşük puan alan adayların tekrar sınava girebilmeleri için bir yıl gibi uzun bir süre beklemelerine gerek kalmamıştır.

Haberin Devamı

2017 e-YDS Sınav Tarihleri

ÖSYM tarafından açıklanan 2017 yılı sınav takvimine göre, yapılacak olan e-YDS sınav tarihleri aşağıdaki gibidir;

2017/3 e-YDS 18 Mart 2017

2017/4 e-YDS 29 Nisan 2017

2017/5 e-YDS 27 Mayıs 2017

2017/6 e-YDS 18 Haziran 2017

2017/7 e-YDS 22 Temmuz 2017

2017/8 e-YDS 21 Ekim 2017

2017/9 e-YDS 25 Kasım 2017

2017/10 e-YDS 23 Aralık 2017