Gazete Vatan Logo

E-okulda karne nasıl çıkarılır?

Yarıyıl tatilinin başlamasına kısa bir süre kala e-okulda karne nasıl çıkarılır? Sorusuna yanıt aranıyor. Biz de sizler için e okul sisteminden karne nasıl çıkarılır? sorusunu yanıtlamaya çalıştık...

E-okulda karne nasıl çıkarılır?

E- okul sisteminden karnelerin nasıl çıkarılacağı, çıkarırken hangi aşamaların takip edileceği birinci dönemin bitmesine sayılı günler kala yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte detaylar…

E-okuldan KARNE NASIL ÇIKARILIR?

E-okul sistemine giriş yaptıktan sonra ‘’ilkokul, ortaokul kurum’’ yazan yere tıklamak gerekiyor. Ekranın açılmasından sonra, sol kısımda çıkan işlemler arasından ‘’Not işlemleri’’ yazan kısma tıklıyoruz. Not işlemleri yeri yazan kısma tıkladıktan sonra altında sınav tarihleri, not kilitleme, gelişim raporları, davranış notları, ders notu giriş, hızlı ders notu giriş gibi işlemlerin yapılacağı bir liste sıralanır.

Bu liste içerisinde ‘’Ders notu girişi’’ yazan butona tıklıyoruz. Bu butona tıkladıktan sonra ekran raporları diye bir sayfa çıkıyor. Buradan da ilgili sınıfın butonuna tıkladıktan sonra, karşımıza ‘’kurum adı, sınıfı/şubesi, öğrenci numarası ve sınıf öğretmeni’’ gibi bilgiler çıkıyor, bu bilgileri doldurulması gerekiyor. Bu işlemleri tamamladıktan sonra karne hazır, yazıcı simgesinden karnenin çıktısı alabilir.

Haberin Devamı

Sadece tek bir öğrencinin karnesini çıkartılacaksa okul numarasını yazıp tamamı yazan kısmı tıklıyoruz. Eğer toplu karne alacaksanız sadece tamamı tıklayıp diğer ekrana geçiş yapıyoruz.

Karne çıkarma işlemi özetle şu sırayı takip eder:

İlkokul ortaokul kurum işlemler

Not işlemleri

Ders notu girişi

Yazıcı

YARIYIL TATİLİ KAÇ GÜN?

Yarıyıl tatilinde herhangi bir değişiklik olmadı. Sömestr tatili olarak da bilinen yarıyıl tatili her sene olduğu gibi bu sene de 15 gün yapılacak.

2020 SÖMESTR TATİLİ NE ZAMAN?

Birinci dönem 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek.

İkinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak.