Gazete Vatan Logo

E Okul Yeni Kayıt Ve Öğrenci Giriş İşlemleri nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından velilerin kullanımına da sunulan e okul, eğitim alanındaki büyük bir açığı gidermiştir. E okul ile ilgili detaylar ve güncel bilgiler haberimizde.

E Okul Yeni Kayıt Ve Öğrenci Giriş İşlemleri nasıl yapılır?

Öğrencilerin okuldaki durumlarının takip edilmesi ve istenildiği zaman gerekli bilgilere ulaşılabilmesini e okul mümkün kılmıştır. Bu açıdan gerek öğrenci gerekse de veliler online olarak yapacakları işlemler sayesinde eğitim durumunu görüntüleyebilmektedir. E okul sisteminin en büyük artılarından bir tanesi ise öğrencilerin okula devamsızlık yapmasının önlenebilmesidir. Eski yıllarda yalnızca okula giderek öğrenilebilecek olan devamsızlık bilgisi artık e okul üzerinden kolay bir şekilde öğrenilmektedir. Bu açıdan veriler öğrencilerin devamsızlık yapıp yapmadığını e okul üzerinden görebilir. Üstelik sadece devamsızlık değil not durumları da online olarak görüntülenebilmekte, öğrencinin hangi dersten ne kadar not aldığı öğrenilmektedir.

Okul portalının kullanıma sunulmasıyla elde edilen bu avantajların yanında MEB e okul yeni kayıt ve öğrenci girişi işlemleri de yapılabilmektedir. Öğrencilerin bir okulu bitirdikten sonra başlayacağı diğer okula kaydı e okul üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Bu açıdan yapılacak sorgulamalar sayesinde öğrencinin hangi okula başlayacağı öğrenilmektedir. Bu bakımdan MEB e okul yeni kayıt işlemleri kolay bir şekilde gerçekleşmektedir öğrenciler herhangi bir işlem yapmadan hangi okula devam edeceğini görebilmektedir. Online olarak sunulan işlemler sayesinde sizler de bu kolayla yaşayabilir, okul ile ilgili işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Okul portalını kullanmak isteyen öğrenci ve veliler öğrenci girişi işlemlerini yapması gerekir. Öğrenci giriş işlemlerinde öğrencilerin giriş bilgilerinin kullanılması yeterli olup herhangi bir sorun yaşamadan erişim sağlanması mümkündür. Öğrenciler için standart giriş bilgileri ise öğrencilerin T.C. kimlik numarasıyla okul numarasıdır. Bu açıdan gerekli bilgilerin bilinmesi yeterli olacaktır ve öğrenci profili üzerinden e okula giriş yapılabilecektir. sistem girişi yapıldıktan sonra ise ekranda yer alacak menü üzerinden seçimler yapılarak kolay bir şekilde bilgilere erişim sağlanabilir. Bu açıdan büyük bir kolaylık sağlanarak okul portalı veli ve öğrenci kullanımına sunulmuştur. Sizler de e okul üzerinden işlem yaparak gerekli olan bilgileri sağlayabilir ve eğitim hayatınızdaki işlemleri kolaylaştırabilirsiniz

Haberin Devamı