Gazete Vatan Logo

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir?

E-Okul; öğrencilerin devamsızlık, sınav notları gibi bilgilerinin bulunduğu sistemdir. E-Okul VBS ile veliler öğrencilerinin durumlarını güncel olarak takip edebilir. E-Okul VBS girişi nasıl yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir?

E-Okul sisteminde öğretmenler öğrencilere ait bilgileri girer. Veliler ve öğrenciler de bu bilgileri E-Okul üzerinden görebilir. Veliler öğrencilerinin ders notlarını, haftalık ders programlarını, devamsızlık bilgisine ulaşabilir. Şube not ortalaması ile öğrencinin sınıf içerisindeki genel başarısı da görülebilir. E-Okul ile dönem sonlarında öğrenciler tarafından merak edilen takdir-teşekkür hesaplama işlemleri de yapılabilir.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

E-OKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul girişi, e-okul.meb.gov.tr internet sitesinden yapılır. Giriş seçenekleri; E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ve E-Okul Veli Bilgilendirme sistemidir. Veli Bilgilendirme sisteminden veliler ve öğrenciler, öğrencinin okul numarası ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapabilir. Yönetim bilgi sisteminden ise öğretmenler, okul tarafından verilen şifreleri ile giriş yapabilir.

E-OKUL’DA HANGİ BİLGİLER YER ALIR?

Not bilgisi; Öğrencilerin sınav notları güncel olarak takip edilebilir. Sınavlardan, ödevlerden alınan puanlar öğretmenler tarafından sisteme girildikten sonra görülür.

Haberin Devamı

Haftalık ders programı; Hangi günlerde hangi derslerin olduğu, ders saatleri görülebilir.

Sınav tarihleri; Sınav takviminin belli olmasıyla birlikte, sınav programının takibi yapılabilir.

Devamsızlık bilgisi; Hangi günlerde okula gidildiği hangi günlerde gidilmediği bilgisine ulaşılabilir.

Bunlar dışında; diploma puanı, alınan belgeler, nakil durumu, okunan kitaplar, pansiyon yemek menüsü, pansiyon devamsızlık bilgisi, pansiyon izin bilgileri, pansiyon zaman çizelgesi de E-Okul üzerinden görülebilir.Bunlar dışında takdir-teşekkür hesaplama işlemleri de yapılabilir.

E-OKUL İLE TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Dönem sonlarında öğrenciler tarafından hangi belgenin alınacağı merak edilir. Takdir-teşekkür hesaplama işlemi, E-Okul’dan yapılabilir. Hesaplama için, öğrencinin tüm ders notlarının yüklenmiş olması gerekir. Yıl sonu başarı puanı, öğrencinin hangi belgeyi alacağını belirler. Yıl sonu başarı puanı;

Haberin Devamı

70,00 - 84,99 aralığında olanlar teşekkür belgesi,

85,00 - 100 aralığında olanlar da takdir belgesi alır.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı birinci dönemi sonrasında yarı yıl tatili, 22 Ocak ve 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak. İkinci dönem için ilk ders zili 5 Şubat’ta çalacak. 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı 8 Haziran’da sona erecek.