Gazete Vatan Logo

E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ve yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri burada!

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemine giriş işlemini tek bir portal üzerinden yapabilirsiniz. Bu işlemi yapmak basit hale getirildi. Daha detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ve yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri burada!

Günümüzün modern internet teknolojisini son derece aktif bir şekilde Türkiye’deki eğitim sistemi içerisinde kullanmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın teknoloji ve internet tabanlı eğitim projeleri, eğitim sisteminin çağdaş ve modern standartlara ulaşabilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de öğrencilerin çağdaş ve teknolojik bir eğitim alarak, modern yüzyıla en uygun standartlarda eğitim görmeleri ve dünyanın gelişmiş ülkelerinin yakalanabilmesini sağlanması amaçlanıyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aktif olara yürürlüğe konulan dijital tabanlı projelerin başında kesinlikle E-Okul sistemi geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ocak 2007’de aktif olarak kullanılmaya başlanan E-Okul sistemi Türkiye’deki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında okuyan öğrencilerin güncel ve geçmiş eğitim bilgilerinin yer aldığı merkezi bir sanal eğitim projesidir. Velilerin E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuklarının okuldaki durumlarını internet kolaylığında güncel olarak takip edebilmelerine yardımcı olan bir sanal eğitim sistemi olması veliler tarafından da son derece sık ve yoğun şekilde kullanılmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte Türkiye’deki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında okuyan öğrencilerin, en güncel okul bilgilerinin dijital platformda bulunan bir sisteme güncel olarak girişinin yapılması ve velilerinde okula gitmek zorunda kalmadan internete erişim sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde çocuklarının okuldaki başarı ve genel eğitim durumlarını ayrıntılı ve güncel olarak takip edebilmesine olanak sağlanıyor. Böylelikle Türkiye’de artık eğitim sisteminin ağır işleyen ve köhnemiş yapısından kurtularak, daha çağdaş ve daha modern bir yapıya ulaşması sağlanabiliyor. Günümüz modern teknolojisi sayesinde de artık internete erişim konusunda mobil cihazlardan da yararlanılabiliyor olması velilerin evde veya ofiste gibi yaşamın her alanında son derece pratik bir şekilde internet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın online eğitim projesi E-Okul veli bilgilendirme sistemi web sayfasından çocuklarının okul durumunu takip edebilme imkanına sahip olmasına yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Günümüzde internete son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilen veliler, dijital platform üzerinde e-okul.meb.gov.tr adresini kullanarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına ulaşabiliyor. Bu sayfa içerisinde çocukların güncel okul bilgilerine ulaşabilmek için velilerin öğrenci T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası bilgileri ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini ilgili yerlerine yazması gerekiyor. Böylelikle E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak çocukların not bilgisi ve devamsızlık bilgisi gibi güncel eğitim bilgilerini en ayrıntılı şekilde öğrenebilmelerine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Veliler internete erişim sağlayabildikleri her yerden E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden not bilgisi, devamsızlık bilgisi, başarı belgesi bilgisi, karne bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları, haftalık ders programı, alınan dersler ve bu derslere giren öğretmenler gibi son derece önemli güncel eğitim bilgilerini ayrıntılı olarak inceleyebiliyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde gerçekleştirmiş olduğu çalışma ile birlikte veliler, bu sistem üzerinden çocuklarının okudukları şubedeki genele başarı durumunu ve bu başarı grafiğine göre çocuklarının durumunu da görebilme imkanına sahip olabiliyor. Velilerin internet üzerinde veli bilgilendirme sistemi ile öğrendikleri güncel öğrenci bilgilerinin girişleri, öğretmenler tarafından her eğitim günü sonunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul yönetim bilgi sistemi sayfası üzerinden gerçekleştiriliyor. Öğretmenler ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetim bilgi sistemine giriş işlemlerini yine aynı web sayfası üzerinde kendilerine özel olarak ayrılan kullanıcı adı ve kullanıcı şifre ile girişlerin yapılabildiği bölümden sisteme girerek, son derece pratik bir şekilde öğrenci bilgilerinin girişlerini gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı