Gazete Vatan Logo

E-okul VBS girişi... E-okul ile sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

E-okul sistemi son günlerde oldukça önemli hale geldi. E-okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) ile öğrenciye ait pek çok bilgiyi kolayca öğrenebiliyorsunuz. TEOG sınav sonuçları da e-okul üzerinden sorgulanabilecek. İşte detaylar...

E-okul VBS girişi... E-okul ile sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

E-okul veli bilgilendirme sistemi öğrenciler ve velilere zaman kaybettirmeden kolaylık sağlıyor. Öğrencilerin okuldaki durumlarıyla ilgili tüm bilgiler e-okul aracılığı ile öğrenilebiliyor. İşte e-okul sistemi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

TAKDİR ve TEŞEKKÜR BELGELERİ

Bütün sene boyunca derslerinde başarılı olmak için çaba gösteren öğrenciler takdir ve teşekkür belgesi beklentisi içinde. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yönergeye göre bu iki belgeyi almak için belirli bir not ortalamasını geçmiş olmak gerekiyor. Ülkemizde not hesaplama sistemi olarak yüzlük sistem kullanılmaktadır. Yüzlük sisteme göre bütün derslerin yazılı, sözlü sınavları ve projelerinden aldığı notlar 70 ile 89,99 arasında olan öğrenciler teşekkür belgesi almaya hak kazanırlar. Takdir belgesi için ise 90 ile 100 arasında not ortalaması tutturmuş olmak gerekli. Karne notu ortalaması 70 altında olan öğrenciler ise herhangi bir belge alamadan seneyi tamamlamış olacaklar.

Bunun dışında üç sene boyunca bütün dönemlerde takdir alan öğrenci üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir. Ders başarısı dışında okul içi davranışlarına, arkadaşlarıyla ilişkilerine, dersleri takip etmesine ve arkadaşlarına örnek olmasına bakılarak kimi öğrencilere onur belgesi verilir. Onur belgesi alacak öğrenciler öğretmenler kurulu tarafından belirlenir.

Haberin Devamı

Öğrenciler e-okul.meb.gov.tr adresine girerek ders notlarına ulaşabilirler. Sistem üzerindeki ders notlarının toplamından ise not ortalamalarını hesaplayabilirler.

TEOG SINAVI SONUÇLARI

Temel eğitimini başarı ile tamamlamış, orta öğrenime geçiş yapacak öğrencilerin karne heyecanına TEOG sonuçları da eşlik etmektedir. TEOG puanı, TEOG sınav puanları ve öğrencinin okul başarı puanı toplanarak hesaplanır. Çıkan sonuca göre öğrenci lise tercihini gerçekleştirmektedir. TEOG tercih maratonunun Temmuz ayı içerinde tamamlanmış olması beklenmekte. Haziran ayı içerinde özel okul kayıtlarını yaptıran öğrenciler, tercih ekranında ‘özel okula kaydımı yaptırdım’ kısmını işaretleyerek tercih yapmadan ekrandan çıkacaklar. Onun dışında kalan öğrenciler ise 25 adet okul tercihinde bulunabilecekler. TEOG puanına göre yerleştirmeler tamamlanacak. Tercih işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

E-OKUL’A İLGİ BÜYÜK

Eğitim senesinin bitmesine yaklaşırken öğrenci ve veliler e-okul sistemine ilgilerini arttırdı. Bu durum kimi zaman sistemin çalışmamasına neden olurken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen teknisyenler öğrencilerin mağdur olmaması için olumsuzluk durumlarında gerekli teknik müdahaleyi gerçekleştirmektedir.